Audi A3 8P 2. 0 fsi vagy 1.9 pdtdi?
Üdv,
Most tervezem lecserelni első autómat (golf 4 1.6, 16 szelep) és szeretnék a konszernnél maradni. Bevallom nincsenek egetrengető 1.8t-s vágyaim, átlagos, de olykor dinamukis sofőrnek tartom magam olyan évi atlag 15-20 ezer km-rel. Választás során a fentartás költséget és a szerviz, javitási költséget is szeretném szem előtt tartani, de a fő szempont, hogy vagy egy nyomatekosabb de gyengébb dízel, vagy egy kevésbé nyomatékos erősebb benzin legyen. Kérdésem az lenne, hogy milyen érv és ellenérv szól a 2 motor tipus mellett/ellen az én tulajdonságaimat is figyelembe véve?
Köszönöm a válaszokat! Bevallom kicsit az fsi felé húzok, kisebb kockázatnak érzem a turbó hianya miatt, illetve láttam azt is, hogy már elég jó technológiák vannak (dió héjjas tisztítás) a koksz lerakódásra.
A régi 131 lovas pd-hez képest ez a 105 lovas pd mennyire problémás? Mik a jellemző típus hibák? (Egyről tudok, a hajtórúd csapágy, de ebben sem vagyok biztos)
Hol használnád leginkább? Főút/pálya vagy város?
Igen az euro4-es 1.9pd-knél 2007-2008-as modellek (ha tudsz akkor nézz BKC motorkódút, az biztos hogy mentes ettől a problémától)leginkább ahol lehet hajtókarcsapágy gond. (60e tétel a cseréje) viszont ha lehet akkor még DPF nélkülit nézz.
A legtöbb kilométert főúton durván 100-110es tempóval teszem meg. (Munkahely 35 km), illetve nagyjából havi, másfél havi egyszer egy hosszabb országút is benne van . ( barinő mucsajfa röcsögéről származik, de nagyon megszerettem azt a vidéket, szóval inkább havi). Nyáron gyakori látogatója vagyok Balatonnak is, valamint 1 külföldi nyaralás is bele szokott azért férni az évbe.
A következő autót úgy 5 évre tervezném. Reális lehet ez az fsi-vel nagyobb ráköltés nélkül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!