Milyen LED izzót érdemes venni?
Már sokszor le lett írva hogy nem jó.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__96..
Szóval led kell, de fizetni már nem vagy hajlandó érte.
Ha beleteszed a led izzót a nem arra tervezett lámpába, akkor imádkozz, hogy ne jöjj velem szembe, mert ha vakítasz vele, én felnyomom rád a gyári led reflektorjaim, és kiég a retinád..
"Amúgy meg nem izzó, mert nem izzik benne semmi."
Gyerekek, fejezzük már be ezt a nyelvtan nácizmust!
Senki nem fogja fénykibocsátó diódának hívni, mert nem életszerű (talán az lesz valamikor).
Régen a villanykörtét az alakja miatt hívták úgy, ahogy. Még akkor is, amikor már nem volt körte alakú.
Az izzó, szó szerinti jelentésében valóban arra utal, hogy izzik benne "valami" (pl. wolfram-szál), de van egy jól behatárolt, mindenki számára érthető jelentése, ami egy világító fényforrásra utal. És az lehet hagyományos, LED-es, xenon-gázzal töltött, bármi, a lényeg az, hogy egy izzóra asszociálva senki nem zárja ki a nagy halmazból a fénykibocsátó diódákat sem. Illetve de, a nyelvtan-nácik igen. :-)
Abba pedig már bele se menjünk, hogy észrevétlenül vajon hány nyelvtani "hibát" vétenek ezek az emberek a mindennapokban.
Igazából ha emelt fényerejű izzóval sem látsz akkor a leddel sem fogsz, mert csak még jobban szórja a fényt.
Javasolt a ledre költendő pénzt egy foncsor felújításba belefektetni.
Ebayre, Alira fokozottan igaz az olcsó húsnak híg a leve mondás, de sajnos az ellentétre sincs garancia. Sok esetben palimadarakra vadászó eladók pont ugyanazt adják nyolc ezresért, mint amit mások négyért. Gari nincs rá legfeljebb az e-bay/paypal visszafizetési. Én éltem már vele, de csak párszáz forintos összegig.
A helyedben inkább magyar, üzlethelyiséggel is rendelkező eladótól vásárolnék. Így nem kell heteket várni sem a termékre sem az esetleges garis ügyintézésre.
8-as, köszi, végre valaki megértette a kérdést.
4-es, imádkozz, hogy ne én legyek az, aki veled szembejön, mert ha ”felnyomod rám a gyári led reflektorjaidat”, akkor megfordulok és utánad megyek, de abban nem lesz köszönet, amit tőlem kapsz. Addig szórakozol az ilyenekkel, amíg valaki egyszer megállít és beépíti a fejedet a "gyári led" lámpádba. Hülyegyerek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!