Racionális döntés egy használt Audi Q7 3. 0 TDI, alább taglalt felhasználás/igények mellett?
Sziasztok!
15 000 euró környékén nézek 2008 körüli, Q7-es Audikat. Lentebbről indul az áruk, mint az említett összeg, azonban nem szeretnék a kínálat aljából válogatni.
Magánszemélytől, leinformálhatóan 200 000 km alatt/környékén tervezem vásárolni, autószerelőt is vinnénk magammal a vásárláshoz, az állapotfelméréshez megfelelő felszereléssel.
Fontos számomra az impresszív, komoly megjelenés, a megfelelő teljesítmény (elég a 3.0-ás, elnyűhetetlen motor; a 4.2-esen is gondolkodtam, de előbbi prioritást élvez), s a méret.
22 éves vagyok, ebben az életkorban ez az autó még bőven státusz, sokan még egy 20 éves 3-as BMW-t is annak élnek meg.
Sokat autópályázom (Budapestre egyetem, nyaralások, hétvégézések), de az utazások javát 100 kilométer környéki főúton való közlekedés tenné ki.
Városi cirkálásra van másik, kisköbcentis, benzines , egyszerű autó is, így azzal nem is feltétlenül kínoznám.
Fontos megjegyeznem, hogy tisztában vagyok a magas fenntartási költségekkel, s a 10 liter környéki/feletti fogyasztással (teljesítmény/súly/életkor arányában egyébként kimagaslóan jó az érték szerintem).
Sem tankolni, sem esetleges meghibásodás alkalmával milliós tételt rákölteni nem jelent problémát. Inkább ezen bukjak, mint egy új autó értékvesztésén.
Pláne, hogy 2-3 évig tervezem használni, utána szeretnék bemenni egy szalonba és hasonló kategóriájú autót kihozni újonnan, készpénzzel (hitelre sosem vennék autót), értékvesztéssel nem foglalkozva- legalábbis ez a cél.
Jelenleg eddig ér a takaróm úgy, hogy a legkisebb mértékben sem jelentsen problémát.
Azért bátorkodtam ezt leírni, hogy a válaszokat kérdésemre (racionális döntés-e?) ezek fényében fogalmazzátok meg. Tisztában vagyok vele, hogy egy 2 éves Vitara, vagy egy 6 éves Passat 2.0-ás motorral ésszerűbb lenne, azonban arra vagyok kíváncsi, hogy hasonló presztízsű autókkal összevetve árkategóriájában logikus opció-e a Q7.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki időt szán kérdésem megválaszolására!
Köszönöm a jókívánságot, remélem, így lesz! :)
Az egyetemet levelezőn végzem, mellette dolgozom.
"Magamat képviselem" a munkám során, s az életkoromból adódóan eleve hendikepből indulok, ezért releváns számomra a presztízs, a komolyságot sugárzó megjelenés.
Illetve persze gyarló is vagyok, jólesik státuszt képviselő autóban ülni, mitagadás. :)
Ettől függetlenül persze tisztában vagyok azzal, hogy ez látszat, édesanyám Vitarája is ennyit ér, amit senki nem néz meg.
Dillemmát okoztatok egyébként a C7-es A6-tal.
Mind a kettő prémium, de azonos árért az A6 modernebb küllemű kívül-belül, fiatalabb és azonos nagyságú motorral kevesebbet fogyaszt, s nyilván jobban is megy, hiszen könnyebb.
Ellenben a Q7 laikusoknak talán még komolyabbnak hat a mérete miatt, s talán könnyed tereppel is jobban megbirkózik. Illetve, ugyebár, a barátnőm szava is efelé húz...
Kedves 10-es válaszoló!
Amennyiben privát üzenetben megkeresel, szívesen vendégül látlak, s januárban már az autóm is örömmel megmutatom neked. A nevem sem titok, mihelyt rámírsz itt, látod.
Ha noname módon szeretnék felvágni, melynek értelmét egyébként nem látom, akkor nem egy 10 éves Q7-ről diskurálnánk, aminek az árából jelenleg egy komolyabb Renault-t nem tudnék szalonból kihozni.
"Pláne, hogy 2-3 évig tervezem használni, utána szeretnék bemenni egy szalonba és hasonló kategóriájú autót kihozni újonnan, készpénzzel (hitelre sosem vennék autót), értékvesztéssel nem foglalkozva- legalábbis ez a cél."
Ha úgyis anyád/apád fizeti akkor szóljmá neki ne legyen egy zsugori g*ci és vegye meg neked most kpra, mert nyilván nem te keresed rá a zsét, hiszen ha te keresnéd, akkor nem járnál egyetemre, mégis minek ha már most is olyan munkád van, amivel 2 év alatt félreteszel 30 millát, hehe hülyegyerek. Válaszolók: Még 5-6 nap és eltűnnek ismét a kisgyerekek a kategóriából, mert kezdődik a suli, tartsatok ki. Annyira unalmas már, hogy mindig iskola szünetben jelennek meg itt a fiatal milliomosok/milliárdosok.
Sajnálom, hogy sokakat bánt a dolog. Ezrek vesznek itthon új Vitarát, Daciát, s egyéb márkákat, legtöbbször 15 000 euróval ekvivalens értékben, ha nem drágábban, az mégsem bicskanyitogató, holott 2 év alatt ugyanúgy elbukják a gyors értékvesztésen azt, amit én esetlegesen majd szervizre költök.
Ha szórakozni akarnék, vagy "milliomoscsemetét" játszani, nem egy 4,5 millió forintos használtautó lenne a téma, ami ráadásul még 10 éves is, ismétlem.
Korombeli németek a középosztály felsőbb részéből gond nélkül vesznek ennyi idősen vadonatúj Golfokat, A3-as Audit, vagy éppen vadonatúj Civiket, nem beszélve a tömegével jelenlévő 5 év környéki BMW-Mercedes-Audi özönről. Kétszer ennyiért...
Sajnálom, hogy sokaknak még ez is nagy dolog, erről nem ők tehetnek, de el kell fogadni, hogy nem mindenkinek elérhetetlen egy ilyen autó fiatalon.
Ahogy élnek a világban tízmilliók, akik egy újért is gond nélkül besétálnak a szalonba, én is elfogadom.
Bükön (Vas megye) él egy fiatalember, az apja gazdálkodással és turizmussal foglalkozik, Panamerával jár, aki környékbeli, naponta látja, mert nem rejtegeti.
Érdekes módon engem egy pillanatra sem zavart, s nem is frusztrált, ha megtehetik, miért ne járjon azzal?
Egy dolgot szűrtem le: azt, hogy én is szívesen járnék hasonlóval, teszem a dolgom, s majd lesz.
Egyébként hamar itt lesz január-február, én nevemet is vállalva szívesen feltöltök egy videót az autóról, a nevemen lévő forgalmival úgy, hogy a születési évem is látszódjon.
Nem fogom nagyzának érezni, egyrészt azért, mert egy 10 éves, 5 milliót sem érő autóval nehéz lenne nagyképűsködni, másrészt pedig azért, mert a normális válaszok helyett megint a hülyeség özönlött.
Utána viszont elvárom a "kedves" hitetlen válaszadóktól, hogy kérjenek bocsánatot- arcukat vállalva.
Ez így korrekt?
Több, mint 20 éve Büktől 5 percre lakom kocsival és még soha nem láttam ott Panamérát, pedig naponta járok arra, akkor most mivan?
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!