Milyen autó van az alábbi paraméterekkel?
-Benzines
-20 évnél nem idősebb (jobb volna, ha 2000 utáni lenne)
-6 liternél nem nagyon eszik többet
- alacsony fenntartási költségek (évente 100-150 ezer Ft-nál többet ne kelljen szervizbe hagyni érte)
- 1-2 rozsdafolt nem vészes helyeken elmegy, de azért viszonylag kulturált karosszéria és alváz)
- a vételár max 600 000 Ft
Ilyen paraméterek mellett a Suzuki Swift marad, vagy van más is? Ha tudtok mást, amire ráillenek a feltételek, írjátok meg kérlek!
Esetleg leress rá a 2004-es Peugeot 206-osra, Fiat puntó vagy bravó.
A használtautó.hu-n tudsz szűrőket berakni és azzal talán találsz valamit ami tetszik...
A Fiat-tól nem kell félni? Szokott hideget-meleget kapni fórumokon, de inkább hideget, hogy olasz autó, mennyire megbízhatatlan, ne vegyél ilyet stb.
Máshol viszont dicsérik, hogy a benzines motorjai már évtizedes előnyben voltak megbízhatóság terén a német gyártmányokkal szemben.
Opel Corsa B-re gondoltam még, csak nem tudom mennyire épek ezek a példányok. Sok rozsdás darab van már.
Suzuki Swiftről szinte csak jókat írnak, ha egyszerre több komolyabb meghibásodás van egy évben, (mint ismerősömnek hirtelen jött idén) akkor is 150-ből kompletten megjavítható szinte minden komoly probléma, csak ugye ott van, hogy kicsit fapados az autó, és bár nincsenek nagy igényeim, de 600 ezer Ft-nál már úgy gondolom, minimális kényelem belefér. Ha 3-400 ezer lenne a keret, akkor gyakorlatilag annyival megelégednék, hogy gurul négy keréken, és elvisz A-ból B-be úgy, ahogy.
Esetleg Toyota Corolla, Nissan Primera jött még számításba, csak a Primera-ról azt olvastam, 8-9 litert is simán eszik a mérete miatt.
Peugeot 206 még tetszik is, időt álló forma, 600 ezerért egész jókat kapni, csak itt meg az van, hogy francia. Nem tudom az elektronika mennyire megbízható, vagy a benzines motorjai mennyire jók. Ennek a szériának a szívódízeljeit szokták dicsérni.
Az olaszt a hülyék szidják, akiknek sosem volt. A Stilo 1.4-es motorral jó, de a Punto is jó lehet. A Brava/Bravo is probléma mentes, de ezekből inkább 1.2 16V, vagy 1.6 16V.
Szerintem Nissan Micra is van ennyiért jó, vagy egy HDI 306-os is jó lehet, ha kis rizikó belefér. (benzinessel is jók)
Saxo, 106-os Peugeot 1.5D ha van a piacon, vagy ezek kis benzinessel.. nagyon nagy a választék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!