Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan döntenėl az alábbi...

Hogyan döntenėl az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Autót kell vásárolnod. Van egy "álom autód" amit szeretnėl megvenni, de csak a 70% a van meg a vėtelárnak... Neked egy x típus a mindened (kinek mi helyettesítse be, Suzuki, BMW, Opel blabla...) Megalkudnál magaddal ės vennėl a rendelkezėsre álló pėnzből más autót, vagy bevallalnad a hitelt?

Csak a pėlda kedvėėrt (ha a hitel 30 ezer, te 100 at tudsz fėlretenni ez legyen a Suzuki, Dacia esetėn) Ha egy 20 millas BMW lenne a kocsi akkor arányosan nő az összeg is)

Egy autót mindenkėpp meg kell venni mert szükseg van rá, így előre spórolni mar nem tudsz mėg pár hónapot?

Egyszer ėlünk alapon megvennėd az alom autót,vagy maradnal a biztosnál?

2018. dec. 24. 13:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Semmi pénzért(hehe) nem vennék fel hitelt :)

Szóval én inkább vennék a rendelkezésre álló összegből autót, vagy ha annyira szeretném az adott autót, akkor rokonoktól kérnék pénzt, de semmiképpen sem a banktól.(inkább nekik fizessek, mint a banknak a kamattal- és az egyéb rejtett költségekkel együtt)

2018. dec. 24. 13:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Persze... Azt is írhattam volna, hogy rokon, haver stb összekoldulni a pėnzt, csak hogy meglegyen az amit igazan szeretnėl, ne csak álom maradjon.
2018. dec. 24. 13:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe nem jutna hitelt felvenni, ha tényleg arra kell az aut hogy használjam akkor meg tökmindegy hogy milyen csak működjön, ha meg annyira kell az az álomautó, spórolnék rá
2018. dec. 24. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Autóra én se vennék fel soha hitelt. Max ingatlanra, de arra se szívesen. Eddig 35 évig sikerült úgy leélnem az életemet, hogy soha nem volt 1Ft hitelem se.

Nehezen tudok olyan élethelyzetet elképzelni, hogy az ember ne tudná akár csak átmenetileg, pár hónapig, egy-két évig nélkülözni az autót. Pár évtizede se volt még mindenkinek autója, mégsem állt meg az élet. Ha lassabban, kényelmetlenül és bonyolultabban is, de az esetek 90%-ában tömegközlekedéssel is el lehet jutni mindenhova. Vagy ha olyan helyen dolgoznék, ahol nincs tömegközlekedés, akkor beszállnék üzemanyagköltségbe valamelyik kollégának és vele járnék. Ha minden költél szakad, akkor taxi.

Szóval én mindenképp spórolnék és csak akkor venném meg azt az álomautót ha már megvan rá a keret.

2018. dec. 24. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Én vennék fel hitelt. Fiatal vagyok, nincs család. És ahogy most hirtelen utánanéztem egy kb. 5 milliós autónál 2.5 millió önrészt befizetve, kb. 1 havi fizetés a kamat, fix kamatozással 60 hónapra. Nekem ennyit megérne hogy ne kelljen spórolni még hónapokig.
2018. dec. 24. 14:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyanok, akik ezt ésszel csinálják, azok nem vesznek fel hitelt. Vannak, akik érzelemből, azok meg igen. Nem akarok karácsonykor népnevelni, mindenki döntse el, melyiket választja. A mostani fiatalok nem tudják, mi az, hogy jövőre gondolni, spórolni. Ameddig lesz munka lehetőség, meg otthon lehet lakni a mamahotelben, addig nincs baj. Amikor egyedül kell boldogulni, mondjuk egy nulla szakmával/tudással, akkor lesz necces a helyzet.
2018. dec. 24. 16:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon autómániás vagyok, és van olyan autó, amire majdnem meglenne a pénzem, de mégsincs meg a teljes összeg (10 millás autó), naponta álmodok vele. Mégsem jut eszembe, hogy a teljes spórolt kis pénzem odaadjam érte, és emellett még adósságba is verjem magam. Persze enyhít a helyzeten, hogy így sem járok szar autóval, de régen fiatalkoromban, mikor romokkal jártam, akkor is tartottam magam ehhez a filozófiához.
2018. dec. 24. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Biztos nem vennék fel hitelt. És alapból nem költeném el az összes megtakarításom egy autóra, bármekkora álom is.
2018. dec. 24. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!