Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedő - 2300 Ft. Hogy...

Autókereskedő - 2300 Ft. Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy autóm magyar rendszámmal, (pl ABC-123), és megveszi egy autókereskedő, akkor 2300 Ft-ért beírják a forgalmiba, hogy a kereskedés nevére került az autó?

Vagy ez a 2300 Ft a jelenlegi forgalomból kivonás? Továbbá ha kivonják az autót, akkor az autó jelenlegi rendszámával nem is közlekedhet addig, amíg a kereskedőnél van? Addig csak a kereskedő saját P rendszámával mozgathatja az autót? Vagy nyugodtan maradhat a forgalmiba is beírt rendszám?

2018. dec. 21. 14:20
 1/3 A kérdező kommentje:
Valamint ezzel kapcsolatosan még annyi kérdésem lenne, hogy magánszemélyként eladok egy autót egy kereskedőnek, a forgalmi ugye az én nevemen marad, csak bejegyzik a kereskedést. Ha a kereskedőtől egy másik kereskedő veszi meg, annak a nevét is? És ha tegyük fel, 5 kereskedő egymástól megveszi az autót, akkor 5 bejegyzés a forgalmiba, ami még az én nevemen van?
2018. dec. 21. 14:22
 2/3 anonim ***** válasza:

értem a kérdést, de én nem aggódnék, mert ha átvettem a kívánt árat, akkor irány a kormányhivatal, és azonnal bejelenteném az eladást, amiről természetesen jogszerű eladási szerződésem van.

ezek után már tökmindegy, hogy benne vagyok-e még a forgalmiban..

a kormányhivatalnál lebélyegzik a szerződést, ezzel igazolom, hogy nem én használom a járművet.

hátradőlsz, és kérsz egy kávét. részedről minden rendben.

2018. dec. 21. 15:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Adásvételi legyen, a többi nem érdekes. Bejelented, oszt jónapot.
2018. dec. 21. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!