Melyiket érdemes választani?
Szeretnék majd autót venni. Én automata váltósat szeretnék. De nem tudom mennyire érdemes azt venni. Szerintetek jobb mint a manuális váltós? Annyira nem értek hozzá. Meg a minap elgondolkodtam rajta, hogy manuális váltós autónál oke, hogy alacsonyabb fokozatba váltással tudok motorféket használni de ugyanezt automatánál hogyan? Ne nézzetek hülyének de tényleg nem értek az autókhoz. Véleményekre lennék kíváncsi.
Válaszokat előre is köszönöm!
31N
Azt bírom,hogy sokan úgy írják,hogy nem kell automatás autó mert drága a javítás stb(hozzáteszem sokan úgy hogy még nem is vezettek ilyet) ha összeadod a manuális kocsidon kuplung meg a váltódnak a javítását munkadíjjal akkor már egyből ugyanott is vagy majdnem. A kényelmi megoldásokért tetszik vagy nem tetszik fizetni kell,ha kell.
Azt miért nem tudja leírni senki,hogy nem romlik el azért az olyan gyakran?
Egyébként nekem manuális van, de ki kell próbálni mielőtt véleményt formálsz,lehet neked az fog tetszeni és jobban tudsz koncentrálni a vezetésre.
Akinek nincs automataváltós autója, az szidja.
Akinem nem volt és lett, dícséri.
Hagyományos automataváltóval nincs több költséged, mint manuális társával. Persze a fogyasztás több valamennyivel a veszteség miatt. De ez csak pl gyorsitásnál áll fenn, van olyan, mely összezár pl 3.fokozatban, hogy csökkentse a veszteséget, de egyenletes tempónál nem számottevő a különbség.
Igazából nem mindegy mi a keret rá.
Ugyanis a régi autómata váltók bár nincsenek rosszúl összerakva, de ott még jelentkezik a nagyobb fogyasztás és rosszabb teljesítmény kombó.
Míg ha modernebb, fiatal autómata váltósat vesz az ember akkor el kell ismerni hogy a technológia meghaladta az embert. A számitógép pontosan tudja mit hol mikor és hogyan ahoz hogy a legtöbb mozgási energiát a legkevesebb fogyasztással ki tudja hozni. És az új autómaták nem is olyan kényesek. Sőt ha valaki fsz a manuálishoz akkor megkockáztatom tovább bírják, mert nem tudod leégetni a kuplungot vagy lezúzni a váltót.
Én azt mondom hogyha másfél millió alatt van a keret akkor csak manuális.
Ha nem vagy tapasztalt manuális autó vezetésben akkor is csak manuális (meg kell tanulni, sose lehet tudni mikor hozza a sors hogy sürgősen el kell vezetni eggyet)
De ha van rá anyagi kereted hogy ne egy idős autót vegyél. És gondolod magad elég tapasztaltnak hogy nem fog gondot okozni ha évek múltán vissza kell ülni egy manuálisba, akkor vedd nyugodtan az automatát.
Ja és a motorféket ne konkrét lassításra használd mint a fékpedált. Arra ott a pedál. Ha lejjebb vágod a vátót hogy fékezz, az durván káros az autónak.
Ha csak felengeded a lábad és az autó motorfékez az okés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!