Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menet közbe széttört a gyujtóg...

Menet közbe széttört a gyujtógyertya?

Figyelt kérdés
Opel Astra H 1.4 tipusú autóm elkezdett torpangatni, villogni a check engine, majd kopogni a motor. Elhúzattam szervízbe, 2 hét után szóltak h megvan a baj, beletört a gyertya menet közbe, de még semmi konkrétum nincs. Mit okozhatott?

2018. dec. 17. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ!Ha a hátsó kerámia része tört le akkor nem sok gondot csinált,max gyertyakábel csere azon a hengeren,ha beleégett a letört rész es nem lehet kiszedni,esetleg trafó csere ha nem gyertyakábeles hanem sortrafós.Viszont ha belül az elektróda környékén hullott szét akkor az beleesett a hengerbe és az a henger,dugattyú nem vette jó néven!
2018. dec. 17. 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Márpedig ha kopogott a motor akkor valószínű hogy valamelyik darabja bele esett a dugattyúhoz.

De nem biztos az hogy nagy baj van, mert ha csak egy kicsit megütögette a dugattyú tetejét és a szelepet nem bántotta akkor jó. Persze okozhatott nagyobb kárt is.

Ha én lennék a szerelő akkor "nagyon nagy baj lenne".

2018. dec. 17. 16:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha már beleesett és a hengerfalat nem rendezte le, akkor lehet menni lottót kitölteni, mert körülbelül azonosak az esélyek.
2018. dec. 17. 21:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Ma voltam benn, vagy kiesett v szétégett, most szépen jár. Aztmondták vigyem el hnap, lecsereltek a gyertyakat, olajat meg elotte atmostak a motort.
2018. dec. 18. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!