Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ezek a gyertyák jók lehetnek még?

Ezek a gyertyák jók lehetnek még?

Figyelt kérdés

Az autóm hideg indítás után szerintem túl dús keverékkel üzemel. Erősen benzinszagú a kipufogógáz és az EPC lámpa is világítani szokott 1 perc 40 másodpercig. Ezt az időtartamot mindig ugyan így tartja. Majd miután kialszik az EPC lámpa kisimul az alapjárat és a kipufogóból sem jön az erős benzinszag.

Gondoltam megnézem a gyertyákat, lássam mennyire vannak elszíneződve és így talán kapok valami képet arról, hogy kb. mi baja lehet az autónak.

Kiszerelés után ilyenek voltak a gyertyák:

[link]

[link]

Utána meg is tisztítottam őket, hátha így jobban látszik a színűk, mivel elég koszosak voltak:

[link]

[link]

Ezek a gyertyák a képek alapján mennyire lehetnek megfelelő állapotban?

A gyertyák 15.000 km-el ezelőtt lettek cserélve.

Az autó: Seat Ibiza 1.4 MPI 44kw 2001

2018. szept. 13. 10:37
 1/5 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nagynak tűnik a hézag. Meg kormos is rendesen.
2018. szept. 13. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:

off,de az enyémek szebb állapotba voltak amikor le lettek cserélve,de cseréld inkább túl nagy a hézag

A levegőszűrőt szivatót is ellenőrizd,de amúgy igen,túl dús a keverék

2018. szept. 13. 11:00
 3/5 A kérdező kommentje:

A levegőszűrők jók, csak 1500 km van bennük.

A szívató pedig automatikusan működik, nem kézi kapcsolású. Ebben az esetben mit lehet tenni? Hogy lehet az automata szívatón állítani?

2018. szept. 13. 11:28
 4/5 anonim ***** válasza:

a gyertyák nem maguktól vannak elkormolodva

A sok motorolaj miatt

Nem gyertyákat kell cserélni, mert így 1 nap alatt ugyanigy fognak kinézni

Elő kell venni a megtakarított pénzt, és elvinni egy autószerelőhöz...:)

2018. szept. 13. 14:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első képen látható gyertyák pont úgy néznek ki, mint az én gyertyáim 120ezer után..kúposra voltak "fogyva", de gyönyörű tiszták voltak.

Az új gyertyák beszerelése után sokkal jobban ment..azok is iridium gyertyák aranyáron..

Vidd el környezetvédelmi mérésre, ott a komputer pontosan megmutatja, mi a baj, és mitől ered..

2018. szept. 13. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!