Asszisztálnátok barátotoknak így piszkosan eladni egy szr autót?
Mikor én vettem autót akkor is telefonba "hibátlan" autókhoz kiérve roncsok fogadtak.
De ma haverom meghirdette az autóját "apróbb esztétikai hibákkal". Egyik henger nem jár, emelési pontok nincsenek meg, mert a rozsda kiette őket, eleje és hátulja is szerkezetileg le van zúzva, csak a műanyag elem takarja, elektronika benne egy kalap szr, nem veszi a kettest, vízhőt nem mér, ajtók nem passzolnak teljesen a helyükre, jobb első fék nem fog, és még sorolhatnám. Nem kisebb esztétika hibái vannak. 1,2 millióért akar tőle megválni.
Tudom mik a bajok, mert velem csináltatta egy éven át a kocsit. Én hülye meg szeretek ezeken dolgozni, szóval simán mentem segíteni. Segíteni az erős túlzás, mert ő általában csak állt felette. De most kicsit megbántam az egészet.
Mikor megjegyeztem hogy nem tudom mit vár hogy ez így hogy fog elmenni, annyit mondott hogy kivárja míg jön egy hülye aki nem ért hozzá.
Most is felhívott hogy tudok-e menni neki segíteni eltüntetni a felületi rozsdát, mert most volt állítólag nála egy fiatal pár, és amiatt nem vette meg. Megkérdeztem mire gondol, mondta hogy csiszoljuk vissza aztán fessük újra csak hogy ne látszódjon. Mikor mondtam neki hogy ez elég gerinctelenség, azt mondta hogy ez csak így működik az autópiacon. Amiben végül is igaza van. De akkor is úgy érzem hogy taplóság.
Ti csináltatok, vagy csinálnátok ilyet? Nekem nem akarja bevenni a gyomrom. Tudom hogy nem szép dolog, de kicsit reménykedek is hogy valami bandának adja el akik visszajönnek és megtanítják egy életre mennyire helytelen így hazudni.
Mikor én kocsit vettem kb 40 autót néztem meg, a nagyon nagy része ilyen volt. Tehát sokan ezt csinálják. Valaki mindig megveszi előbb utóbb.
Bár itt megjegyezném mert tőlem jó üzlet venni dolgokat :), nem is adom olcsón el, de gyakorlatilag hibátlan állapotban van a mostani, és az előzőek is.
Az embert minősítik a barátai.
Nekem egy ilyen féreg mint a haverod, sosem lenne a haverom.
És igen is, ehhez ha van gerinced, nem asszisztálsz. Látom rajtad hogy nem is fogsz, mert jó ember vagy ezek alapján. De hidd el, ilyen barátra nincs szükséged.
Hát igazából annyit tudok tenni hogy megmondom neki hogy ha ezt így adja el, akkor ezentúl elfelejthet tőlem bármi nemű segítséget, akkor is ha vesz másikat.
Aztán eldönti hogy neki hogy éri meg jobban.
Amúgy rendes gyerek, csak most tényleg nincs jól anyagilag. Persze ez nem kifogás. És persze nem ő az egyetlen. De nem voltak még szemét húzásai eddig. Csak ezt most így nem veszi be a gyomrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!