Asszisztálnátok barátotoknak így piszkosan eladni egy szr autót?
Mikor én vettem autót akkor is telefonba "hibátlan" autókhoz kiérve roncsok fogadtak.
De ma haverom meghirdette az autóját "apróbb esztétikai hibákkal". Egyik henger nem jár, emelési pontok nincsenek meg, mert a rozsda kiette őket, eleje és hátulja is szerkezetileg le van zúzva, csak a műanyag elem takarja, elektronika benne egy kalap szr, nem veszi a kettest, vízhőt nem mér, ajtók nem passzolnak teljesen a helyükre, jobb első fék nem fog, és még sorolhatnám. Nem kisebb esztétika hibái vannak. 1,2 millióért akar tőle megválni.
Tudom mik a bajok, mert velem csináltatta egy éven át a kocsit. Én hülye meg szeretek ezeken dolgozni, szóval simán mentem segíteni. Segíteni az erős túlzás, mert ő általában csak állt felette. De most kicsit megbántam az egészet.
Mikor megjegyeztem hogy nem tudom mit vár hogy ez így hogy fog elmenni, annyit mondott hogy kivárja míg jön egy hülye aki nem ért hozzá.
Most is felhívott hogy tudok-e menni neki segíteni eltüntetni a felületi rozsdát, mert most volt állítólag nála egy fiatal pár, és amiatt nem vette meg. Megkérdeztem mire gondol, mondta hogy csiszoljuk vissza aztán fessük újra csak hogy ne látszódjon. Mikor mondtam neki hogy ez elég gerinctelenség, azt mondta hogy ez csak így működik az autópiacon. Amiben végül is igaza van. De akkor is úgy érzem hogy taplóság.
Ti csináltatok, vagy csinálnátok ilyet? Nekem nem akarja bevenni a gyomrom. Tudom hogy nem szép dolog, de kicsit reménykedek is hogy valami bandának adja el akik visszajönnek és megtanítják egy életre mennyire helytelen így hazudni.
Helyre lehet még hozni. De az lehet még egy fél-egy millában benne lenne, úgy hogy már majdnem fél úton vagyunk vele. De folyamatosan jönnek ki rajta az új bajok. Így meg az értéke max 200 ezer alkatrésznek. De én még annyit se adnák érte.
Aki privátban írt hogy linkeljem el, annak mondom hogy nem szeretném, mert nem akarok senkit se ráuszítani a srácra. Csak ki akartam adni kicsit magamból hogy az egy éves ingyen munkámnak jófejségből mi lesz a vége, és hogy ez mennyire zavar.
Persze, ezzel már sehogy se éri meg foglalkozni. Meg értem hogy el akarja adni. (Bár amíg az anyagi részét állja én szívesen szereltem volna neki tovább. Meg azért ez egy különleges autó. Nem egy minden sarkon álló G astra.)
De így eladni akkor is gerinctelen húzásnak érzem. Akkor is ha ő 1,5 milliót fizetett érte mert egy hülye volt.
Autób/zi vagyok, nincsenek ilyen tróger barátaim.
De más területen sem
7-es. Igazad van. De mit tehetek? Nem ülhetek a kapujuk előtt és mondhatom el minden kedves vásárlónak hogy ne vegye meg. Haveromnak meg már mondtam hogy azért ez így nem helyes, de makacs és a pénzénél akar lenni.
Rendőrt csak nem hívhatok rá. Meg nem is hiszem hogy ez bűncselekmény fogalmát kimerítené.
Úgy érzem hogy csak abban bízhatok hogy nem talál balekot. De ha tudod hogy működik a magyar használt autó piac akkor azt is tudod hogy minden szr elmegy, csak idő kérdése.
Én is ezt mondtam neki. De mondom nem zavarja. Annyival letudott hogy "Farkastörvények vannak. Ez így megy, mások is ezt csinálják."
Én meg nem ülhetek felette. Nem vagyok se hatóság, sem az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!