A vámon át mehetek ezzel az autóval?
Egy papírt írjatok aztán ennyi...nem lesz gond a határon,ha ellenőriznek
Egy kis trollkodás :D (Vám:az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra)
Legyen papír.
EU-n belül is szokták kérni valamikor az útiokmányok mellett a forgalmit és jogosítványt is a határon. Sőt, pár hete vámellenőrzés is volt, ahol jártam. Szintén EU-n belül. Szóval sose lehet tudni. Fel kell készülni és nem a megúszásra számítani.
Vámolásra akkor kellene számítanod, ha gépjárművet eladási céllal szállítod külföldre, s a származási helyen nem az EU.
Határellenőrzés nincs, kivéve egyes időszakokat és helyeket. Mélységi ellenőrzés bárhol lehet.
Budapesten, budapesti magyar-magyar lakosként is igazoltathatnak, s megtehetik ezt egy százlelkes francia falucskában is.
Ne írjatok már ilyen hülyeségeket, tök sok EU-s ország között van határellenőrzés, és vámellenőrzés is lehet, bár ez valóban ritka.
Pl. Horvátországba rendszeresen járok, Romániába is, mindkettő EU-s, és van mindig határellenőrzés, bármelyik átkelőn is mentem eddig át.
Nem olyan régen, barátainkkal voltunk egy európai autós-túrán. Időnként onnan vettem észre, hogy más országban járunk, hogy megváltoztak a feliratok.
Bécstől nyugatra vám/útlevél/sorban állás, szinte sehol.
Például fas*om Romániába, ahonnan most is órákat kell várni, ha átakarok jutni Magyarországra.
Na én apám nevén lévő autóval jártam már be fél Európát, a román határnál szokták is kérni rendszeresen a forgalmit (román rendszámú). Soha semmi gond nem volt, semmilyen kölcsönadásim, vagy hasonló dokumentumom nincs.
union belül ??
átmehetsz vele, de pl érdemes belorussiat kikerülni mert vízum is kell. svájcban sem szólnak érte,
szerbia, macedoniában se ha görögbe mész..
másfele nem kell a határon átmenni hogy más eus országot elérj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!