Elhagytam a nívópálcámat. Mehetek így az autóval?
Figyelt kérdés
A helyi autóalkatrész kereskedők és a bontók hétfőn nyitnak leghamarabb.2018. szept. 8. 16:34
1/10 anonim válasza:
Mehetsz. Valamit azért dugjál a lyukba.
2/10 anonim válasza:
A lyukat dugaszold el valamivel, lehetőleg puha ronggyal hogy azért az olajat ne lökje ott fel, mert fellökheti, minimálisan de összekenheti a motorteret ami nem valami jó dolog.
3/10 A kérdező kommentje:
Biztos mehetek? Nincs valami olyan szerepe, hogy levegőt ne engedjen be, stb? Persze azt leszámítva hogy kosz ne menjen bele
2018. szept. 8. 16:54
4/10 anonim válasza:
Az szép. Szerintem nem mehetsz nélküle, mert a nagy nyomástól kiszökik ott az egész olaj, ami nagyon nem lesz jó. Valamivel ha be tudod dugni, az jó lenne, de nem hiszem, hogy sikerülne jól megoldani ezt.
5/10 A kérdező kommentje:
1 hete így járok vele, de csak ma vettem észre
2018. szept. 8. 17:50
6/10 veterán vas válasza:
Nem kell félni túlnyomástól sem attól hogy levegőt kap. Dugjál bele egy kárpitpatentot vagy egy darab fát amit hegyesre faragtál.
Mellesleg rejtély hogy milyen módon lehet egy nívópálcát elhagyni? :O
(max. ha nem teszed vissza....)
7/10 anonim válasza:
Mivel van kartergázelszívás, egy hét alatt is tetemes mennyiségű port tudott beszívni. Az olaj és a por keveréke pedig remek csiszolópaszta... tudom, van olajszűrő, de az sem szűr ki mindent.
8/10 anonim válasza:
Némi túlnyomás van inkább a karterban, nem vákum, úgyhogy nem szív az ott be semmit, konstrukciótól függően esetleg egy kis olajat tud kiköpködni.
9/10 anonim válasza:
6-os, hát ha nem feltételezzük azt, hogy nem rakta vissza rendesen, és ezáltal esett ki, akkor is előfordulhat. céges citroen jumpy-nkon például az egész cső, amibe belemegy a nívópálca elrepedt már kétszer...vicc, hogy fémből van, szabályosan el volt repedve. bár én mondjuk nem hagytam el a nívópálcát, inkább az tartotta az egészet...egyszer meg mikor meg akartam nézni az olajszintet, jött csövestől az egész...:D a cserélt szerintem fél évet nem bírt...most nem tudom, meddig fogja a 3.
10/10 anonim válasza:
#8 nincs túlnyomás.
A kartergázelszívás be van kötve a szívócsőbe a fojtószelep után. Ha kihúzod a nívópálcát, az alapjárat is megváltozik egy pillanatra (ameddig a motorvezérlő nem korrigál), karburátoros motorok ilyenkor tipikus szegénykeverékes tüneteket mutatnak.
Ha nincs nívópálca, akkor ott a motor nem kifúj, hanem folyamatosan szív. Húzz rá a csonkra egy lufit, és meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!