Milyen váltó az, amelyiknél bal lent van az 1-es?
Milyen váltó az, amelyiknél bal lent van az 1-es? És ha jól tudom akkor mellette fent a 2-es, alatta meg a 3-as. Ha jól tudom akkor egyes BMW-kbe használták (versenyeken), és egyik előnye, hogy 2-ből 3-ba könnyű váltani, mivel az 1-es szinte csak elinduláshoz kell. (Ha tévedek javítsatok már ki, nem ismerem, azért kérdezem)
Ezen kívül van még valami előnye ennek? És ezt hogy érték el ezt a kialakítást? Más az egész váltó szerkezete, vagy csak pár alkatrészt elég lenne kicserélni, hogy ilyen váltót kapjak?
Angolul dog-leg-nek hívják. És jól írod, azért jó a versenyautóknál, mert gyakrabban kell 2-3 között váltani, mint 1-2 között. Egy utcai autónál épp fordított a helyzet.
Itt vannak példák is, hogy melyik autóban használtak ilyen váltót:
Teljesen más a váltó szerkezete, nem igazán tudod átalakítani, csak ha kicseréled az egész váltót.
Ez az, köszönöm szépen! :D
Erre gondoltam, csak a nevét nem tudtam.
Akkor semmi más előnye sincs? Ahogy nézegettem az ebay-en megkérik az árát.
VFTS Ladát nem ismered? :D
Így van a sebességkiosztás:
2 4 1
3 5 R
:)
A lényeget kihagytátok, a VW Transporter T3-ban is így van, hogy az 1-es bal lent van, a 2-es középen fent, 3-as lent, és így tovább.
Van egy olyan érzésem, hogy itt nem a versenyzés miatt van így :D Viszont a pontos okát sajnos nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!