Csokigta kérdése:
Mért sír a váltó 5. sebességbe?
Figyelt kérdés
Van egy Suzuki Swift 2000 1.3-as motorral szerelt furikázós autóm. Egy idős ismerősömtől vettem 190Ezer km-el, nagyon jó és szép állapotban van, csak 5. sebességbe sír a váltó (úgy tudom így hívják) Asszem ez Suzuki típus betegség, és érdeklődnék, hogy ez mitől lehet? Nagyon jó a váltó, szépen veszi a sebességet nem dobálja ki, és valóban egyben van ahozképest, hogy 18 éves autó. Köszi a segítséget előre is.2018. nov. 24. 20:21
1/5 anonim válasza:
Szinkrongyűrű vagy kitudja, talán 18 éves autóban van vagy 15 éves olaj (vagy pont nincs már olaj), esetleg fogazott markerek.
2/5 anonim válasza:
Mert "sok" benne a km és logikus módon ötödikben teszi meg az autó a legtöbb km-ert :)
Nekem az öreg merci ötödikben faluban 50km/h körül úgy fütyül mint a barom, de inkább hátulról jön a hang mert hátsó kerekes autó.
3/5 anonim válasza:
Swiftnél oda kell figyelni a váltóolaj cserére.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a Zöld kéz :) És ha olajat cserélek, és továbbra is csinálja, akkor el tudok járni még vele? Mert igazából tényleg nagyon patent az egész, a motorról enni lehetne, olyan tiszta, és váltó csere nem esne most jól :D De az olaj már meg rendelve! :)
2018. nov. 25. 21:34
5/5 anonim válasza:
Szerintem totál felesleges ezen aggódnod, max. ha megdöglik akkor is csak az 5. sebességet nem venné be, még simán haza tudnál vele menni.
Én nem foglalkoznék vele amíg szét nem esik és valszeg nem is fog szétesni mert ezek nem azok az erőgépek ahol hú de nagy terhelés érné a váltót ötödikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!