Szerintetek mEgvalósítható?
Tegnap vettem egy Tesla Model S- villanyautót.
Mentem vele azóta 2000- km- ert.
Jól megy, de kicsit sokat fogyaszt. És sok idő feltölteni. Közel 4 óra.
És így is jó, ha 400km- ert elmegy egy feltöltéssel.
Ez a kocsi ugye összkerekes. Az öszkerék ugye többletfogyasztást eredményez, így hát arra gondoltam, hogy kétkerékmeghajtásúra kellene alakítani.
Így hát az az ötletem támadt, h vagy szoftweresen kikapcsoltatom az egyik motorot, vagy ki is szerelem belőle. A kiépített motorot meg eladnám egy Tesla bontóban jó pénzért, vagy megtartanám pótalkatrésznek... vagy bedobnám a fészerbe, majd építek belőle szélkereket, vagy ilyesmi. Arról is megvannak a terveim.
Erről röviden annyit mondanék csak, ez lenne a gyári töltője az akkuknak.
Ugye amit a széllel megtermelek, az pontosan annyi energia, mint amit a maradék egy motor felhasznál. Teljesen zölddé válna a Teslákom.
De ez egy újabb találmány, legközelebb erről is részletesebben fogok írni.
A lényeg a motor kiepítése... ezzel könnyebb lesz, kisebb lesz a fogyasztás, az áramfelvétel, a súly, a hatótáv... és ugye környezetbarátabb is lesz a járgány.
Szerintetek megvalósítható?
Ki tudom építeni gond nélkül, elég csak mechsnikus oldalról kiépíteni a motorot és az elektromos steckereket széthúzni, vagy szoftweres beavatkozást is kell végeznek, h a hibatárba ne írja be a kotor hiányt?
Elsősorban azok véleménye érdekelne, akk már csinált ilyent. De persze bárki válaszolhat, h hasznos ötlettel tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!