Nemrég vettem egy 1.6-os Nivát közúti és hobby célra. Ez előtt is volt egy kisterepjáróm és rendszeresen leszakadt a kipufogó mikor terepen voltunk. Arra lennék kiváncsi hogy kivitelezhető-e a bal első kerék felett a kocsi oldalából kivezetni és ha igen azt engedik-e forgalomba.
A kipufogó kivezetését -mint annyi más dolgot- előírások szabályozzák.
Lásd 6/1999. Köhém rendelet 77§.
Azzal az aprósággal ne is foglalkozz, hogy a motortérben hová tudnád bepasszírozni a két kipufogó dobot, és a bal első gátlótól hogy férne el a kivezetés?
Valami jó anyagot szívhatsz, ha tényleg a Níva bal első sárvédőn akarod kihozni a kipufogócsövet.... :D
2018. dec. 2. 22:05
3/12 anonim válasza:
A küszöb alatt oldalt vezesd ki. Ott elfér. Haveromék 1 kocka kombi (Lada 2104) ültették le teljesen és a jobb küszöb alatt vezették ki a kipufogót. De ezek forgalomban nem legálisak. Sajnos.
2018. dec. 3. 14:55
4/12 veterán vas válasza:
Az nagyon szép lehet,amikor a küszöb alatt oldalra jön ki a cső. Ha lehet, akkor a jobb oldalra, hogy a gyalogosok is élvezzék.
Különösen egy ültetett ladán.
Nagy ötlet! ;)
2018. dec. 3. 21:25
5/12 anonim válasza:
3-as vagyok. Itt van az a Kombi Lada, amiről beszéltem:
Nem cigány a haverom, akié volt!!! -.- És ez direkt van ilyenre csinálva olyen RAT-osra. És már rég eladták az autót amúgy.
2018. dec. 4. 09:43
8/12 veterán vas válasza:
Más az, amikor egy autót RAT stílusban megépítenek, és megint más, amikor elhanyagoltsága és lepusztultsága miatt nevezik patkánynak.
Az igénytelenség, nem egy stílus.......
Mifelénk az ilyennek nem RAT a neve, hanem rozsdaboglya, vagy bontószökevény. ;)
2018. dec. 4. 12:54
9/12 anonim válasza:
Ez direkt lett így megcsinálva. Hogyha nem látnád, akkor megsúgom, hogy közúti közlekedésre nem alkalmas az autó. (Hozzáteszem, hogy lábon vitték el 50 km-re amikor megvették haveroméktól). És mivel semmi papírja nem is volt.
2018. dec. 4. 13:23
10/12 anonim válasza:
Ja és mivel nekem is Ladám van (épített szép igényes utcai papíros) így megvédem a Lada (a legjobb autó becsületét). Hagy kérdezzem már meg, hogy neked milyen autód van kedves utolsó? Mert általában azok szokták fikázni mások autóját, akik busszal meg biciklivel járnak.. -.-
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!