1.6 CRTDI motor pogramozás (“chiptuning”) kérdés. (? )
Az lenne a kérdés, hogy jelenleg az autómban egy 1.6 CRTDI, 90 lovas motor van.
A cég, aki a programozza azt mondta, hogy 25 lóerő többletet tudunk elérni “egészségesen”.
No, mivel eléggé drágának tartom a műveletet, felmerült bennem hogy megéri-e egyáltalán.
20-25 lóerő többlet változást mennyire lehet észrevenni szerintetek? Ténylegesen nagyon érzékelhető lesz a kigyorsításoknál, gázpedál lenyomás reakcióidőnél és a fogyasztásnál?
Nekem a 105 lóerős CRTDI van és én is gondolkoztam egy időben a tuningon, mert olaj lomha, mint a dög.
Végül elvetettem és inkább közlekedek konzervatívan illetve örülök annak, hogy az átlagfogyasztásom 5,4 liter.
( "Aki nem nem mén, ne is egyék :-)" )
Még egy szösszenet a margóra:
Ha az aktuális vagy bármilyek előző tulaj elvégeztette a gyári "csalós" szoftver frissítését, akkor az is okozhat teljesítménycsökkentést.
13-as
Ez sem igaz, 1.6 CRTDI 6-os Golf az egyik autónk, már rég új soft van rajta. Egyáltalán nem gyenge, sőt, erősebbnek is érződik, mint 105 ló, a fogyasztás pedig 5,1 liter többezer km-re vetítve. A 90 lovas gyárilag túl gyenge lehet, ezt meg tudom érteni, de nem kéne piszkálni akkor sem, a nyomatéka így is megvan.
Akkor ti igazán szerencsések vagytok, nem úgy mint pl. az Egyesült Királság beli pertársaságot alapított több tízezres csoport, akiknek rosszabb lett a kocsijuk frissítés után.
Egyébként TC-n is volt egy cikk róla, hogy vannak szerencsés tulajok, akiknek nem lett rosszabb a kocsija a frissítés után, de ők vannak kisebbségben.
Én ezért döntöttem a frissítés elutasítása mellett.
Hát mondjuk egy 105 lovas benzineshez képest. Ezeket ha lemérik padon, simán tudnak 110-115 lovat teljesen gyári állapotban, ilyenek a TDI-k. Meg ami 3 emberrel + rengeteg csomaggal, klímával, teljesen lazán megy autópályán emelkedőn 160-al felfelé, az nem olyan rossz szerintem. Tényleg nem szakítja le a fejed, de teljesen elegendő.
90 lovas dízel Focus is volt előtte, nyilván gyengébbnek éreztem, de abban sem jutott eszembe soha a chiptuning.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!