1.6 CRTDI motor pogramozás (“chiptuning”) kérdés. (? )
Az lenne a kérdés, hogy jelenleg az autómban egy 1.6 CRTDI, 90 lovas motor van.
A cég, aki a programozza azt mondta, hogy 25 lóerő többletet tudunk elérni “egészségesen”.
No, mivel eléggé drágának tartom a műveletet, felmerült bennem hogy megéri-e egyáltalán.
20-25 lóerő többlet változást mennyire lehet észrevenni szerintetek? Ténylegesen nagyon érzékelhető lesz a kigyorsításoknál, gázpedál lenyomás reakcióidőnél és a fogyasztásnál?
Örömmel látom, hogy aggódtok értem.
Az elsőnek köszönöm.. igenis ki tudnám használni.
A másodiknak is köszönöm.. nem fogja tönkre tenni a motort 20 lóerő.
nekem 1.6 turbós benzinesem van.
Én is agyalok.. azt írják 155le és 240NM gyáriból 190le és 300NM az optimális amit kitudnának hozni. Persze ez tájékoztatás jellegű meg stb stb ecotuning oldalán szemezgetek nagyon a dologgal.
Szerintem nagyon érezhető ez is... (ha nem ész nélkül taposom a pedált,hanem szépen lassan érzéssel akkor azt is megérzem ha nem prémium lett bele tankolva)
Ha minden igaz, a VW Golf 6 1.6 CRTDI 90 lovas motorja az utolsó csavarig megegyezik a 110 lovas változatával. Csak szoftveresen különböznek.
Ezért lenne felírva olyanra mint az.
Fel lehetne írni akár 140 lovasra is.. na akkor bennem lenne a félsz amiatt amit mondasz.
De épp ezért igazából nem erre a részére vagyok kíváncsi a dolognak.
Ilyen butított motoroknál is vigyázni kell. Ha jól írják meg, simán jó lehet, de ha ész nélkül, akkor lehet majd jajjgatni.
Láttam pont a múlthéten egy olyan motort, ami gyárilag 188 lóerő, de van belőle 232 lóerős változat is, azonos mechanikával. Olyan jól sikerült felhúzni, hogy elfújta a hengerfejtömítést a 6. hengernél...
Amúgy előzéseknél jól jöhet a plusz teljesítmény, már ezért megéri. A jobb gyorsulást, rugalmasságot viszont megszokod egy hét alatt és megint nem fogod erősnek érezni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!