Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.6 CRTDI motor pogramozás...

1.6 CRTDI motor pogramozás (“chiptuning”) kérdés. (? )

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdés, hogy jelenleg az autómban egy 1.6 CRTDI, 90 lovas motor van.

A cég, aki a programozza azt mondta, hogy 25 lóerő többletet tudunk elérni “egészségesen”.

No, mivel eléggé drágának tartom a műveletet, felmerült bennem hogy megéri-e egyáltalán.

20-25 lóerő többlet változást mennyire lehet észrevenni szerintetek? Ténylegesen nagyon érzékelhető lesz a kigyorsításoknál, gázpedál lenyomás reakcióidőnél és a fogyasztásnál?

2018. nov. 25. 19:37
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Programozás*
2018. nov. 25. 19:39
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
Mégis hol akarsz gyorsulni? Mert a napi torlódásokban semmi szükség pluszra. Te hiába tudnál jobban menni ha az előtted levők nem mennek.
2018. nov. 25. 19:44
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
El kéne felejteni ezt a chiptuningot, nagyon káros a motorra nézve, mert egy csomó paramétert elrontanak vele, és általában még a többleterő sincs meg, amennyi kéne.
2018. nov. 25. 20:00
 4/21 A kérdező kommentje:

Örömmel látom, hogy aggódtok értem.

Az elsőnek köszönöm.. igenis ki tudnám használni.

A másodiknak is köszönöm.. nem fogja tönkre tenni a motort 20 lóerő.

2018. nov. 25. 20:06
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

nekem 1.6 turbós benzinesem van.

Én is agyalok.. azt írják 155le és 240NM gyáriból 190le és 300NM az optimális amit kitudnának hozni. Persze ez tájékoztatás jellegű meg stb stb ecotuning oldalán szemezgetek nagyon a dologgal.

Szerintem nagyon érezhető ez is... (ha nem ész nélkül taposom a pedált,hanem szépen lassan érzéssel akkor azt is megérzem ha nem prémium lett bele tankolva)

2018. nov. 25. 20:23
 6/21 anonim ***** válasza:
21%
Nem is a lóerő teszi tönkre, hanem az, hogy a gondosan megírt szoftot szétkúrjátok, aztán majd szidod a VW-t, hogy időnap előtt szétment a befecskendező, meg hogy milyen hamar elkopott a hengerfal, mert nem megfelelő az égés a rossz befecskendezés miatt.
2018. nov. 25. 20:32
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez egy butított szoftverű motor, simán jó tud lenni. Kérdés hogy (mivel modern a vezérlője) 100-150e körüli értéket megér-e neked ez. Tény, sokkal jobb lesz használni az autót.
2018. nov. 25. 20:42
 8/21 A kérdező kommentje:

Ha minden igaz, a VW Golf 6 1.6 CRTDI 90 lovas motorja az utolsó csavarig megegyezik a 110 lovas változatával. Csak szoftveresen különböznek.

Ezért lenne felírva olyanra mint az.

Fel lehetne írni akár 140 lovasra is.. na akkor bennem lenne a félsz amiatt amit mondasz.

De épp ezért igazából nem erre a részére vagyok kíváncsi a dolognak.

2018. nov. 25. 20:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen butított motoroknál is vigyázni kell. Ha jól írják meg, simán jó lehet, de ha ész nélkül, akkor lehet majd jajjgatni.

Láttam pont a múlthéten egy olyan motort, ami gyárilag 188 lóerő, de van belőle 232 lóerős változat is, azonos mechanikával. Olyan jól sikerült felhúzni, hogy elfújta a hengerfejtömítést a 6. hengernél...

Amúgy előzéseknél jól jöhet a plusz teljesítmény, már ezért megéri. A jobb gyorsulást, rugalmasságot viszont megszokod egy hét alatt és megint nem fogod erősnek érezni sajnos.

2018. nov. 25. 22:18
 10/21 anonim ***** válasza:
70%
Igen kérdező, de te soha nem fogsz olyan softot kapni a tuningosoknál, mint ami gyárilag van a 105 vagy a 110 lovas változatban. De mivel alapvetően ez egy elég strapás motor, hát próbáld meg. Fog érződni biztos egy kis plusz, de ne várj csodát.
2018. nov. 26. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!