(német) prémium autók elvesztették a létjogosultságukat?
Drágábbak mint a középkategóriás autók?
-Igen
Jobbak?
-Nem
Kényelmesebbek?
-Nem
Minőségibbek?
-Nem
Gyorsabbak, erősebbek?
-Nem, már ebben sem nyújtanak többet
Drágább a szervízelés?
-Igen
Megbízhatóbbak?
-Nagyon Nagyon Nagyon nem.
Ültem most egy fél éves új 5-ös bmw-ben, semmiben éreztem többnek mint egy vw passatot. Extrák is már ugyanazok kb. Ráadásul a vezérlő képernyője is olyan lassú volt mint egy 10 éves android telefon amin van 50 játék. Akadozott, lassú volt, le is fagyott. Egy 18 milliós kocsiba igazán elfért volna pár ezer forintért egy jobb számnítógép.
Szerimtem az éttermek is elveszitettek, lehet otthon főzni :igen, olcsobb:igen,
Szerintem a fodrasznak sincs értelme le tudod vagnu otthon:igen, semminek nincs ertelme azon az etelen kivul ami elrgendo kaloriat biztosit a tuleleshez
Te most a kérdésben csupa racionális szempontot soroltál fel. Ezen szempontok alapján a német prémiumok nem elvesztették a létjogosultságukat, hanem innen nézve nem is volt nekik soha. Csakhogy nem innen kell nézni. Az 5-ős BMW célközönsége sosem fog Passat-ba ülni, csak mert az észérvek azt diktálnák. Ezeket az autókat azért veszik, mert megtehetik hogy megvegyék. Azt üzenik vele, hogy megengedhetik maguknak a nem racionális választást.
Zárójelben jegyzem meg: nem annyival drágább egy BMW szervize és fenntartása egy Passatétól, mint ahogy azt te gondolod.
Éttermes hasonlatot nem értem.
Amúgy csak próbálom megérteni hogy a vállalkozó haverjaim miért mindenki bmw-t, audit mercit vesz. Sőt engem b***atnak hogy minek vettem egy mazda 6-ost.
Az éttermes hasonlat szerintem arról akart szólni, hogy a kérdésben szereplő felvetés szerint nincs értelme semminek, amit olcsóbban is meg lehet oldani. Ez pedig nyilván nem igaz. A kérdés logikája szerint egyébként a Passatnak sincs értelme, mert van egy kicsit alatta levő kategória, ami funkcionálisan ugyanazt tudja. A végén el lehet jutni akár oda is, hogy a Suzuki fölött semminek nincs értelme.
Hogy miért cseszegetnek a BMW-s ismerőseid, hogy vegyél te is BMW-t, azt nem tudom. A német prémiumok pont akkor veszítenék el a letjogosultsagukat, ha mindenki azzal járna.
"Amúgy csak próbálom megérteni hogy a vállalkozó haverjaim miért mindenki bmw-t, audit mercit vesz"
Az ilyen adócsaló bmw-s mutyivállalkozónak számolatlanul jön a pénz, úgy hogy nem is dolgozik, nyilván ésszerűtlen hülyeségekre fogja szórni és még ő lesz meglepődve, ha más meg nem.
Az az értelmük hogy sportosabbak mint a többi hétköznapi sedan. Egy nagymotoros hátul hajtós BMW vagy egy nagymotoros összkerekes Audi olyan érzést ad amit az Astra vagy a Corolla nem.
Ha ez nem érdekel akkor tényleg nem éri meg megvenni. De aki megteheti megértem miért vesz olyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!