Támogatnád új jogosítvány kategóriák létrehozását?
Az a baj hogy ez nem csak az életkortól függ. 20 éves vagyok. Nem száguldozok. 130-tól jobban soha nem mentem még. Pedig tudná az autó. Viszont van egy 45 év körüli ismerősöm. 136 lovas autóval úgy érzi hogy ő 200 alatt szédül. Mindig ha kell ha nem ő 200 körül megy a 20 éves szarjával. Értelme semmi, de mégis nyomja. Szóval nem csak az életkor számít itt, meg hogy letudjon vizsgázni nagyobb teljesítményű autón. Motoroknál se ér egy túl sokat ez a korlátozás. Aki száguldozni akar az már A2 jogosítványhoz vesz 600-as vagy akár 1000-es sportmotort is, hamis papírokkal. Majd utána 24 évesen. Avagy már 20 évesen is lehet korlátlanja az embernek. Nem tudja megállni úgy sem.
Itt egyszerűen a végsebességüket kellene lekorlátozni. Szerintem 140-től semmilyen közúti jármű ne tudjon menni. Ami ennél gyorsabb az ne kaphasson rendszámot. Amit bemérnek 140 felett arról rendszámot le. Baromkodjon vele a versenypályán.
Szerintem 100 loeronkent kene egy katrgoria, es 300 ezerert lehetne megcsinalni mindegy egyes kategoriat
Viktor voltam
Mintha Magyarországon minden második 17 éves suttyó 500 lovas autókkal kocsikázna...
Most épp az a divat, hogy valahogy szívassuk a fiatalabbakat? Legyen értelmetlen sorkötelesség, legyenek értelmetlen jogosítvány kategóriák... Mi lesz a következő agybaj?
Kimásoltam a három legfontosabb életkorra és jártasságra vonatkozó oldalt az utolsó kiadott (2015-ös) KSH baleseti statisztikai évkönyvből. Furcsa de ahogy nő a jártasság és az életkor úgy okoznak a gépjárművezetők egyre több balesetet. Biztosan a kezdő vezetőknél és a fiataloknál kell szigorítani?
Kíváncsi lennék szerinted miért nem biztonságos a jelenlegi európai rendszer. Mivel indokolnád a változtatást ( amit a KSH adatai nem nagyon támasztanak alá ).
#7 "Ha valaki 18 évesen 500 lovas autót kap, az valószinüleg tud is vezetni, legalábbis van érzéke hozzá. 160-al menni pedig az 1.9 TDI-vel is lehet menni."
Ezt a hülyeséget mire alapozod? :)
A gépjárművek végsebeségét kellene korlátozni, meg a gyorsulásukat is,kevesebb lenne a súlyos baleset.
a jogosítvány megszerzéséhez pedig pszichológiai vizsgálat kellene, így kiszűrhetőek lennének az agresszív elmebetegek, akikből egyre több van az utakon.
"Ezt a hülyeséget mire alapozod? :)"
Fejtsd ki, mire gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!