Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Támogatnád új jogosítvány...

Támogatnád új jogosítvány kategóriák létrehozását?

Figyelt kérdés
Szerintem nem biztonságos, hogy egy 17 éves kis suttyó vezethet akár egy 500 LE-s utcai autót 30 óra vezetés után. Lehetne korlátozni, mint a motorok esetén, hogy teljesítmény és a sofőr életkora szerint lenne több kategória és a vizsgák nehezednének, vezetéstechnikai feladatokkal.
2018. nov. 17. 19:19
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Én azt támogatnám, ha a rendőrök még a baleset előtt kiszednék a forgalomból az idiótákat.
2018. nov. 17. 19:26
 2/25 anonim ***** válasza:
78%

Az a baj hogy ez nem csak az életkortól függ. 20 éves vagyok. Nem száguldozok. 130-tól jobban soha nem mentem még. Pedig tudná az autó. Viszont van egy 45 év körüli ismerősöm. 136 lovas autóval úgy érzi hogy ő 200 alatt szédül. Mindig ha kell ha nem ő 200 körül megy a 20 éves szarjával. Értelme semmi, de mégis nyomja. Szóval nem csak az életkor számít itt, meg hogy letudjon vizsgázni nagyobb teljesítményű autón. Motoroknál se ér egy túl sokat ez a korlátozás. Aki száguldozni akar az már A2 jogosítványhoz vesz 600-as vagy akár 1000-es sportmotort is, hamis papírokkal. Majd utána 24 évesen. Avagy már 20 évesen is lehet korlátlanja az embernek. Nem tudja megállni úgy sem.

Itt egyszerűen a végsebességüket kellene lekorlátozni. Szerintem 140-től semmilyen közúti jármű ne tudjon menni. Ami ennél gyorsabb az ne kaphasson rendszámot. Amit bemérnek 140 felett arról rendszámot le. Baromkodjon vele a versenypályán.

2018. nov. 17. 19:44
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan mint a hülye járások minisztériumának létrehozása. Nincs haszna az előttem szóló alapján. Viszont a friss jogosítványt valóban nem ártana max teljesítményhez kötni legalább egy évig. Viszont ez is kijátszható azzal hogy addig nem vezet.
2018. nov. 17. 20:26
 4/25 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem 100 loeronkent kene egy katrgoria, es 300 ezerert lehetne megcsinalni mindegy egyes kategoriat

Viktor voltam

2018. nov. 17. 20:34
 5/25 anonim ***** válasza:

Mintha Magyarországon minden második 17 éves suttyó 500 lovas autókkal kocsikázna...

Most épp az a divat, hogy valahogy szívassuk a fiatalabbakat? Legyen értelmetlen sorkötelesség, legyenek értelmetlen jogosítvány kategóriák... Mi lesz a következő agybaj?

Kimásoltam a három legfontosabb életkorra és jártasságra vonatkozó oldalt az utolsó kiadott (2015-ös) KSH baleseti statisztikai évkönyvből. Furcsa de ahogy nő a jártasság és az életkor úgy okoznak a gépjárművezetők egyre több balesetet. Biztosan a kezdő vezetőknél és a fiataloknál kell szigorítani?

[link]

[link]

[link]

Kíváncsi lennék szerinted miért nem biztonságos a jelenlegi európai rendszer. Mivel indokolnád a változtatást ( amit a KSH adatai nem nagyon támasztanak alá ).

2018. nov. 17. 20:52
 6/25 anonim ***** válasza:
Ezeket baromság életkorhoz kötni, mert van, aki már 18 évesen érett agyilag és van, aki 50 évesen se. Én már 22 éves korom óta buszt vezetek, mert vagyok annyira érett gondolkodású és megfontolt, hogy rám lehessen bízni annyi embert. Más még 50 évesen is belefordul az árokba, mert azt hiszi ő Schumacher. Ezért nincs értelme életkorhoz kötni. Hibátlan szűrőt meg sose fognak tudni kitalálni. Itt inkább az kéne, hogy komolyabban betartassák a szabályokat és keményebb büntetések legyenek.
2018. nov. 17. 20:59
 7/25 anonim ***** válasza:
28%
Nem, mert semmi sem indokolja a plusz jogosítványt. Nem vettem észre, hogy olyan nagy gond lenne abból, hogy egy fiatal erős autóba ül. Ha valaki 18 évesen 500 lovas autót kap, az valószinüleg tud is vezetni, legalábbis van érzéke hozzá. 160-al menni pedig az 1.9 TDI-vel is lehet menni.
2018. nov. 17. 21:06
 8/25 anonim ***** válasza:
82%

#7 "Ha valaki 18 évesen 500 lovas autót kap, az valószinüleg tud is vezetni, legalábbis van érzéke hozzá. 160-al menni pedig az 1.9 TDI-vel is lehet menni."

Ezt a hülyeséget mire alapozod? :)

2018. nov. 17. 21:09
 9/25 anonim ***** válasza:

A gépjárművek végsebeségét kellene korlátozni, meg a gyorsulásukat is,kevesebb lenne a súlyos baleset.

a jogosítvány megszerzéséhez pedig pszichológiai vizsgálat kellene, így kiszűrhetőek lennének az agresszív elmebetegek, akikből egyre több van az utakon.

2018. nov. 17. 21:29
 10/25 anonim ***** válasza:

"Ezt a hülyeséget mire alapozod? :)"

Fejtsd ki, mire gondolsz?

2018. nov. 17. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!