Egy Rolls Royce-nak milyen fenntartási költségei vannak?
Mégis mire gondolsz?
Abba is kell üzemanyag, azon is kopik a gumi, a fékbetét. Még az olajat is cserélni kell, és az akkumulátor sem bírja 20 évig.
Nem fontos fűtött garázsba tartani, csak kicsit hülyén fog kinézni egy R.R. a lakótelepi sorház előtt ponyvával letakarva. ;)
Itt van pl 4 gumi a Phantom-ra, legalábbis legtöbb helyen ezt a méretet olvastam. Maygarul ha kicsit kerekítünk, meg ugye azért fel is kell rakatni stb, egy szett gumi fél misi :D
Fékbetétekről azt olvastam valahol, hogy ahhoz képest nem is drágák, talán közel 40.000 volt egy pár, de abból is kell 4 pár, tárcsákról nem hallottam árat.
Egy akkora dög motorba gondolom minimum belemegy 10 liter motorolaj, és valszeg az sem olcsóbb kategóriás.
Gyors keresgélés után ezt találtam ajánlottnak:
Ha csak 10 literrel nézzük, akkor 30-ból van meg egy olajcsere, de szerintem annál több kellhet bele ha abból indulok ki, hogy egy átlagos 2 liter körüli motorba is belemegy 4-5 liter.
Na meg nyilván a kötelezők stb, arról viszont fogalmam sincs, de elhet kalkulátorral meg elhetne lesni.
Szerintem meg nem túl sok a fenntartása a kötelezőkön kivűl.
Mert ezzel nagyon ritkán járnak melózni, bevásárolni az emberek.
Aki ilyet vesz az csak néha megmutatja és vissza áll a védett helyre vele.
Gumi: 255/50 R19 pl: [link]
Ezzel 300-ig döngethetsz Egész éves és nem egy vagyon.
Az autó sem: 10 millióért már kapsz egy 22 évest. [link]
Márkaszervizben milliós számlákra számíthatsz. A gutefrage-n olvatam: "az utolsó szerviz 8000 euró volt" De gondolom megy olcsóbban is sufniban. Ha minden nem egyedi gyártású benne. On-line alkatrészboltokban nem találtam ilyen típust. A biztosítót is kérdezd meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!