Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kell-e félni a kicsi turbo...

Kell-e félni a kicsi turbo motoroktól?

Figyelt kérdés

Már a legtöbb gyártó 1.0-as turbo motort tesz nagyobb autókba is.

Pl Octavia, Toledo, focus, vitara stb.

Egyrészt korábban ezeket el nem lehetett vna képzelni ilyen kis motorokkal - oké ez már turbo motor - másrészt nem fog hamar tönkre menni?

2018. nov. 15. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#10 ez amit leírtál egy teljesen típusfüggő. Erre alapozni nem lehet.
2018. nov. 15. 12:59
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen sok mindentől függ az ár (láttam papírt egy gyári új merci és hyundai turbó között,hát nem volt semmi) De a lényege annyi lett volna annak amit írtam,hogy felújítani se olyan vészes és tucat esetébe (a benzinesem nem tucat) ha nem lehet rajta segíteni se vészes az ára és percek alatt lekapnak egy felújítottat a polcról. Gondos gazdánál 1-2 föld körüli út után kíván egy felújítást,szóval nem kell annyira aggódni ahogy sokan szoktak.
2018. nov. 15. 14:06
 13/20 dirtboy ***** válasza:

én nem látom értelmüket,még az 1.2-esnek sem,vagy talán annak akkor ha nagyon könnyű karosszériát kap,pl egy 1.2-es golf 7 már elfogadható 1175kg ha jól emlékszem.

de az 1 literes motor 1,2-1,3 tonnás autókba hülyeség.

nekem 1.4 tfsi van és nagyon érzékeny a súlyra.

ha már rajtam kívül beül 240kg-nyi utas akkor lomha nagyon és sokat eszik 120km/h felett.

ha bele gondolsz hogy kap az a kis motor alapból 1.2tonnás autót,meg bele ül mondjuk 5 db átlagosan 65kilós utas máris 1525kg plusz még ha csomag is van.

a haját le eszi a tulajnak az a kis motor amit megszenved.

úgy hogy én nem látom értelmét ezeknek a pici motoroknak mert katalógus szerint biztos jó,katalógus alapján lehet 10s alatt gyorsul 100-ra meg 5litert eszik százon csak majd a valóság nagyon nem ez lesz.

2018. nov. 15. 14:47
 14/20 anonim ***** válasza:

Mindennek van alja, szerintem ezek az 1.4turbók megközelítőleg arany középutak.

Az előttem szólóval annyira nem értek egyet, nekem céges octaviaban a gyengébbik 1.4tsi van, pályán 3 személlyel eszik 5,5litert, jó nem versenyautó se nem erőgép arra ott van az RS akinek az kell.

2018. nov. 15. 17:49
 15/20 anonim ***** válasza:

"nekem 1.4 tfsi van és nagyon érzékeny a súlyra.

ha már rajtam kívül beül 240kg-nyi utas akkor lomha nagyon és sokat eszik 120km/h felett."

Nemrég adtam el a 2.0 szívó kombi Mondeot - 145lóerő. 130 az is lomha volt, 150 felett meg.. (egyszer lemértem, már nem emlékszem de valami bődületesen sok idő kellett 130-ról 190re :D )

A 140-160 lovas kis turbómotorok nem arra vannak kitalálva, hogy autópályán krúzoljunk 4 személlyel. Oda már az én twin-turbo sor6-om kell :D

2018. nov. 15. 18:53
 16/20 dirtboy ***** válasza:

John_McClane

eszem ágában sincs krúzolni vele,sima sebesség tartásról beszéltem,én nem az a fajta sofőr vagyok aki le fel jár 110-140 közt hanem tartom a 125-130at végig,csak ha muszáj akkor lassítok vagy gyorsítok.

2018. nov. 15. 20:35
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem is azért mondtam, mert állat vagy. Ahogy a sima nem túl erős szívókban sincs elég kraft egy 4 személyes dinamikus közlekedéshez, úgy ezekben sincs.
2018. nov. 15. 20:38
 18/20 anonim ***** válasza:

Most épp ezt veri a sajtó a fejünkbe, hogy jó.

A dizellel ez volt 15-20 évvel ezelött, most pedig ördögtől való, ugye?

A gyártók a normák miatt tesznek 1,0-t az autókba, nem mert eddig nem tudtak volna.

Egy normális motor nem 3 henger+turbó, de sajnos a jövöben hasonló kombók leszenk.

2018. nov. 16. 08:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Hat egy 1.0 turbot dragabb gyartani mint egy 1.6 szivot.

De kit erdekel ha ezt mondja ki a szabaly akkor ez van.

2018. nov. 16. 08:08
 20/20 anonim ***** válasza:
A kicsi turbó motor egy szükséges rossz. Bele kell törődni, hogy a gyártók sem tudják megkerülni a környezetvédelmi előírásokat.
2018. nov. 16. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!