Az F1 pilóták, WRC versenyzők stb. hogy nem törnek soha autót a közúton?
Mert tudnak vezetni.
Bővebben: én sem tegnap kezdtem. 18 éve vezetek, van mögöttem pár százezer km. És lekopogom, még koccanásom se volt. Van rutinom, de ettől még messze nem vagyok autóversenyzői szinten. Egy átlagsofőrnek elsőre nem egyszerű egy rántópadon összeszedni az autót. Be lehet gyakorolni persze a pályán, de ehhez sokszor végig kell menni. Pedig pontosan tudod mikor mi fog történni. Közúton ezt nem nagyon tudod gyakorolni. Egy autóversenyzőnek viszont ez semmi, ujjgyakorlat.
Nem fociznak jobban, de a focisták sem jobbak egy versenypályán.
Mindenki a maga sportágában jó, a közút viszont más. Ott MINDENKI azt mondja, hogy nem számít, hogy ki-mi mert szabályok vannak és mindenki aszerint közlekedik.
Ezzel nem értek egyet, és ezért mondom, hogy ha valóban így lenne, hogy a versenyzők ugyanolyan közlekedők mint bárki más, akkor ők miért nem törik össze soha a kocsijukat.
Szerintem több ok is lehet.
Egyrészt a mai F1 pilóták alapvetően intelligensnek mondható emberek. Főleg, hogy ismerniük kell az autó mozgását, működését, mérnökökkel kell együtt dolgozni, stb. Másrészt jó reflexekkel rendelkeznek, mondhatni vérükben a vezetés. Plusz szerintem a versenyzők nagy része "kiéli" magát a pályákon, nem az utakon fognak randalírozni meg vagánykodni.
Vagy egyszer Michelisz Norbi nyilatkozta, hogy a szerződése egy csomó dologtól eltiltja, veszélyes sportok, egyebektől. Gondolom a féktelen száguldozástól is, tekintve hogy nem kis imázs rombolás a csapatnak, szponzoroknak, ha éppen az ő pilótájuk töri össze a szponzor autót.
Vagy csak gyerek koruk óta folyamatosan vezetnek, az sem utolsó szempont.
Ezzel szemben a focisták egy jelentős része inkább csak újgazdag hülye gyerek, aki megveszi a nagy teljesítményű autót, aztán rögtön azt hiszi, tudja is vezetni.
Kérdező!
Nyolcaska részletesen leírta a választ.
A legfontosabb gondolatot az utolsó bekezdésben olvashatod ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!