Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belegurultam háturlól az...

Belegurultam háturlól az előttem lévőbe?

Figyelt kérdés
A kérdés a követlező. A mai nap történt egy kis koccanás, én hátulról belementem (kb 10km/h) egy autóba. Ez év augusztusában szereztem jogsit. És az ember ott kérdezősködött, meg elkérte a jogosítványomat, hogy van e egyáltalán, gondolom én. Ott nézegette az autót, meg keresett rajta olyan sérüléseket amik tuti nem én voltam, mert amugy neki vonóhorga volt az autóján és tényleg csak annyi történt, hogy az én rendszámtáblám benyomódott, az övének semmi baja nem lett. És azt mondta nekem, hogy ha legközelebb meglátja az autót a T betűs matrica nélkül akkor azt bejelenti valahova. Kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg megteheti-e vagy hova jelenti be? A másik, hogy mivel betétlap meg minden nélkül "köszöntünk" el egymástól akkor utána tud e ezzel csinálni valamit egyáltalan?

2018. nov. 7. 23:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
53%
Nem tájékoztattad róla, hogy hangfelvétel készül, így nem felhasználható, sérti a személyiségi jogait. Már ha körbefotózod az autódat és az övét is, az is sokat segít a bizonyítási eljárásban.
2018. nov. 8. 08:13
 12/16 anonim ***** válasza:

Egy hete taroltam le egy autót hátulról .. öreg azzal indított,hogy adjam oda a jogosítványomat,forgalmimat és a biztosításról a papírt. Hát én úgy kiröhögtem ahogy kell.

Régi polojának a lökhárítója karcos lett (horpadás nem volt) amikor félre állt állítólag traktor hangja lett mert a kipufogója is szét ment, mondta,hogy ez legalább 300ezres kár,de 150ből lerendezhetjük. Nem volt kedvem vitatkozni vele, szépen kitöltöttük a betétlapot...egyezkedjen a biztosítóval,hogy a fél autóját gyári új alkatrésszel újítsa fel. Én meg majd várom a biztosító levelét.

Amúgy ha legközelebb meglátja az autódat T betű nélkül akkor menjen csak nyugodtan jelenteni ahova akar,mert a világon senkit nem fog érdekelni. Azt te vagy felragasztod vagy nem, az arra "jó" ,hogy akit érdekel az kicsit elnézőbb lesz,ha elindulásnál már másodszor is lefulladsz stb meg emelkedőn ha állni kell akkor alapból nem állok a fenekébe senkinek,de ha ott egy T betű akkor még nagyobb helyet kihagyok.

2018. nov. 8. 08:54
 13/16 veterán vas ***** válasza:

A sztori szinte mindennaposnak mondható, hiszen bárkivel megtörténhet, nem csak egy friss jogosítványossal. A baj ott kezdődik, hogy nincs még elég rutinod az ilyen szituációk, és az ilyen okostojások kezelését illetően. Első és legfontosabb, hasonló helyzetekben próbálj meg nyugodt maradni (vagy legalább annak látszani). Másik fontos dolog: soha ne adj ki a kezedből semmiféle iratot, csak a hatóságnak. Ha nincs kár, és nem kell rendőri intézkedés, akkor a beszélgetés is rövid úton lezárható.

"Sajnálom/elnézést/bocsánat"....valami ilyesmi, és mindenki megy a maga útjára.

Ha bármelyik fél úgy látja, hogy szükséges a rendőrséget bevonni, akkor mehet a telefon, majd a helyszínelő tudja a dolgát. Fölösleges a két autósnak jogászkodni, vagy a kárfelvevőt játszani.

A matricával kapcsolatos szöveg, egy értelmetlen, gyerekes fenyegetőzés, semmi több. Meg sem kell hallani....

2018. nov. 8. 09:02
 14/16 A kérdező kommentje:
Van amugy kamera az autómban, az felvett mindent. Ha esetleg azt mondaná hogy elhajtottam.
2018. nov. 8. 19:10
 15/16 veterán vas ***** válasza:

Ne vedd biztosra, mert a kamera "jelenléte" semmit sem bizonyít. Előbb-utóbb jön valaki és kitalálja, hogy manipulált a felvétel. Vagy azzal érvel, hogy igen, jól látható amint beszéltetek, és Te azt ígéred, hogy......

Miután nagy a valószínűsége, hogy az autón kívüli beszéd nem hallható, a számodra egyértelmű felvételbe is bele lehet magyarázni bármit.

Tudod, ha sumákságról van szó, az emberi leleményesség határtalan.

2018. nov. 8. 19:41
 16/16 A kérdező kommentje:
Na igen... 😏
2018. nov. 8. 23:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!