Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Belegurultam háturlól az...

Belegurultam háturlól az előttem lévőbe?

Figyelt kérdés
A kérdés a követlező. A mai nap történt egy kis koccanás, én hátulról belementem (kb 10km/h) egy autóba. Ez év augusztusában szereztem jogsit. És az ember ott kérdezősködött, meg elkérte a jogosítványomat, hogy van e egyáltalán, gondolom én. Ott nézegette az autót, meg keresett rajta olyan sérüléseket amik tuti nem én voltam, mert amugy neki vonóhorga volt az autóján és tényleg csak annyi történt, hogy az én rendszámtáblám benyomódott, az övének semmi baja nem lett. És azt mondta nekem, hogy ha legközelebb meglátja az autót a T betűs matrica nélkül akkor azt bejelenti valahova. Kérdésem az lenne, hogy ezt tényleg megteheti-e vagy hova jelenti be? A másik, hogy mivel betétlap meg minden nélkül "köszöntünk" el egymástól akkor utána tud e ezzel csinálni valamit egyáltalan?

2018. nov. 7. 23:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi nem, amúgy örülj hogy ennyivel megúsztad még rendes is volt a csávó. De szépen beoltott :D
2018. nov. 7. 23:09
 2/16 A kérdező kommentje:
De tényleg nem történt vele semmi.
2018. nov. 7. 23:15
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért ehhoz kell tehetség, az még valamilyen szinten oké, hogy kezdőként az emelkedőn esetleg visszagurulsz egy kicsit. A jogsidat/személyidet nem kérheti el, a T betű nem kötelező és tényleg be lettél oltva. :)
2018. nov. 7. 23:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A T betűs matricával senki nem fog foglalkozni.

Attól, hogy nem írtatok semmilyen papírt és tudja is az adataidat is így a rendőrségen tud bejelentést tenni és azok kivizsgálják az ügyet.

Az szinte 100% hogy te leszel a hibás mert nem tartottad be a követési távolságot.

Pont most zajlik az egyik ismerősömnek egy ilyen ügy.

Hátulról nekitolatott egy autónak látszólag nem volt komoly maja a másik autónak, a tulajjal is beszélt és úgy váltak el, hogy senkinek nem történt károsodása látszólag. 3 nap múlva bement a fickó a rendőrségre, hogy ez történt, mert valami lett a motorral és mikor bejelentette az illető még aznap a rendőrök a ház előtt megvárták az ismerősömet míg haza ér. Bementek a rendőrségre és ott írtak egy jegyzőkönyvet. Konkrétan nem tudom de mintha 2 hét múlva kell bemennie a rendőrségre valami megbeszélésre.

2018. nov. 7. 23:28
 5/16 A kérdező kommentje:
És azért mert ö konkrétan "leigazoltatott" tehetek bármit is utána?
2018. nov. 7. 23:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Neki bizonyítania kellene a vádját, vagy annak bizonyítást nyernie. Azzal, hogy azt állítja, te belementél, meg nála voltak az irataid, senki nem bizonyított be semmit.

A T-betűvel kapcsolatban kamuzott, senki sem foglalkozik ilyen bejelentésekkel, nincsen rá jogszabály.

2018. nov. 7. 23:39
 7/16 A kérdező kommentje:
Tehát akkor innentől kezdve semmi probléma nem lehet, nem tud ellene semmit csinálni? Amúgy mindenkinek köszönöm a választ. 😁
2018. nov. 7. 23:43
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Milyen alapon adod oda egy idegennek az irataidat....

Oké, hogy megijedtél, de az eszedet használd már, kinek van joga más iratait elkérni. Ilyen jogosultsága csak erre felhatalmazott hatósági személynek van.

2018. nov. 8. 06:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, tanulj meg vezetni, 10 km/h-val nem megállni és nekimenni valakinek, az gáz.

Másrészt a többit felejtsd el, neki jól esett levezetni a feszkót egy mazsolán, de további következménye nem lesz a dolognak.

2018. nov. 8. 07:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha extra genya az illető, tényleg feljelenthet azzal, hogy elhajtottál/nem voltál hajlandó betétlapot kitölteni baleset okozása után.

Ehhez persze az is kell, hogy ő be tudja bizonyítani, hogy ennek a balesetnek a következtében tört ripityára az autója.

Erre nagyjából zéró esély van.

Ilyen esetekre érdemes megtanulni hogy lehet a telefonodon a hangfelvételt elindítani, és amikor kiszállsz az autóból már úgy legyen a zsebedben, hogy veszi amit beszéltek.

2018. nov. 8. 08:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!