Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem melegszik a víz, mi a baj?

Nem melegszik a víz, mi a baj?

Figyelt kérdés
Autóban nyáron állandó 90fokos volt a víz, most ahogy bejött a hideg ha nyomom neki ha nem a 60ról meg sem mozdul, ha áll az autó alapjáraton akkor melegszik mindössze fel, fűtés tökéletes, mi lehet a gond? Állva eléri a 90et, elindulok 2p után visszahül de fűtés tűzforró ha kell.

2018. okt. 27. 09:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
A termosztátot megnézted?
2018. okt. 27. 09:52
 2/14 anonim ***** válasza:

No para az enyém 2.0 16V is igy mukodik.

Es tenyleg csk azert mert itt a hideg.

2018. okt. 27. 09:52
 3/14 A kérdező kommentje:

Első: nem nagyon vágom a motortérbe mi zajlik, alapokat mindent megadok neki ami szükséges max 15-20e km után olajcsere stb, de itt ki is merül a motorháztető alatt mi zajlik :D ezért is kérdeztem mi lehet szegénnyel mert tökéletes fűtés mellett sem nagyon akar a 60ról megmozdulni amint a menetszél elkezd dolgozni. De a fűtés viszont ilyenkor is tökéletes.

Második: és te megnézetted valakivel?:D nyáron nekemis tökéletes volt pár perc után most viszont semmit nem mozdul

2018. okt. 27. 09:57
 4/14 anonim ***** válasza:
55%

Ha a fűtésed tökéletes, akkor lehet, hogy csak az óra mutat rossz értéket.

Ezt egy hibàs jeladó is okozhatja.

Műhelyben kell kideríteni, de most így a jeladó tűnik a hibàsnak.

2018. okt. 27. 10:00
 5/14 anonim ***** válasza:
így van, elgyengülő hőfok jeladó, egyre kevesebb értéket mutat.
2018. okt. 27. 10:20
 6/14 anonim ***** válasza:

(2)

Cseréltem anno termosztátot és hő gombát.

Nyáron dugóba nagyon hamar melegszik sokszor kapcsol a ventilátor menet közben vissza hűl fix 90re.

Télen: dugóban fix 90fok se le se fel mentet kozben fűtéssel kicsit vissza hűl én is paráztam de mondták nyugi ez természetes.

Milyen autó?

Mióta van nálad?

1-2év alatt ki fogod ismerni a járgányt. :)

2018. okt. 27. 10:23
 7/14 A kérdező kommentje:
A fűtés az 2-3perc után már tökéletesen fűt, de mivel digit megnéztem high tempen ott is tűzforró tehát ezért nem is értettem, köszi mindenkinek, megnézetem a jeladóját akkor!:)
2018. okt. 27. 10:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Inkább termosztátot cserélj.
2018. okt. 27. 10:28
 9/14 A kérdező kommentje:
2hónapja vettem, seat cordobából 2004végi. Valamiért nekem nem akar beállni 90re csakis ha alapjáraton áll, de valószínűsítem én is hogy nem termosztát lehet mert a fűtése high tempen valóban nagyon forró fél perc nemkell hogy szauna legyen bent.
2018. okt. 27. 10:28
 10/14 anonim ***** válasza:
A termosztátot egyszerű leellenőrizni! Indítsd be, járasd amíg elkezd langyosodni a motor és fogd meg a hűtődet. Ha az is langyos, akkor rossz a termosztát, cserélni kell.
2018. okt. 27. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!