Mi a különbség a "lóerőkben"? A többi lent.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a lóerőkben?
Értem én ezalatt, hogy mondjuk egy VFTS Lada az kb 150-180 lóerő, míg mondjuk egy BMW motor az kb 150 lóerő. Wikipédia szerint az M50B20 az 110 kW (148 bhp), ami nagyjából megegyezik egy VFTS Lada lóerejével, és még akkor a BMW motorhoz nincs is hozzányúlva. És nem beszélve a fogyasztásról, hogy két kb ugyan azon teljesítményű motor, de a VFTS-é sokkal többet eszik. (Jó, a BMW is sokat eszik ha nyomják neki, de szerintem még mindig kevesebbet mint egy VFTS) Értem én hogy az versenyautó meg minden, de ha csak a lóerőt nézem akkor abban egy szinten vannak.
Meg az is megvan hogy a VFTS az pár száz kilóval könnyebb mint egy BMW, csak pusztán kíváncsiságból kérdezem. Szóval ha egy ilyen M50B20 motort beleraknék egy ladába, akkor megkapnám a VFTS teljesítményét kevesebb fogyasztással? (Nem szeretném megtenni, ez csak egy elméleti kérdés, de tulajdonképpen erre szeretnék kilyukadni. Az is megvan, hogy pár év különbség is van a két motor között, meg a szabályok miatt ez nem lehetséges stb...)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!