Diesel helyet benzin?
Nem lesz baja, ezek az "öreg" dízelek bírják!
De azért ha megint mész én tankolnék a helyedben 20km-enként gázolajat kb. 5ször hogy jól felhíguljon.
Magyarul 100km alatt 5ször tankolnék rá gázolajat.
Ő tudja, én azért elővigyázatos lennék és ha úgy is benzinkút mellett mennék el akkor tankolnék rá :)
De tény, hogy ezeket a régi dízeleket nem nyírja ki ennyi benzin.
"De azért ha megint mész én tankolnék a helyedben 20km-enként gázolajat kb. 5ször hogy jól felhíguljon."
Egy ilyen csodadízel VW eszik 100km-en 6 litert. ~65 literes a tankja. Ha 20 kilométerenként rátankolsz akkor minden tankolás 1,5 litert jelent. 1,5 litert nem is tudsz tankolni,de ha tudnál sem jelentene semmi lényegeset a maradék 63,5 liter mellett..
Az elővigyázatosság nem a gondolkodással kezdődik? :D
Kérdező: ha már hazavezettél és nem döglött meg a motor akkor nem teljesen mindegy? Ha most már csak gázolajat tankolsz akkor folyamatosan csökken a benzin aránya és ha a magasabb koncentráció nem okozott gondot, akkor az alacsonyabb sem fog. Legalább éreztél valamit? Jobban ment a verda? :D
Kérdező, mesélj már, mi történt azóta?
Amúgy , engem a hideg kirázott csak attól, hogy olvastam:D, Mondjuk nekem a kocsim a mindenem, soha nem tudnék benzint venni, még részegen se bele.
Szerintem is megúsztad, de azért ha változást észlelsz motor hangból, rezgésekből, te ismered, akkor irány a műhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!