Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha automata váltòson vizsgázta...

Ha automata váltòson vizsgáztam, vezethetek Szekvenciális v. Autót?

Figyelt kérdés
Azt hiszem a szekvenciális az fel automata. De nem vagyok benne biztos...:( Van a családban egy Kis Smart. És azt szeretném kipróbálni, csak nem tudom hogy vezethetem e a váltó végett.
2018. okt. 21. 08:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Áruld már el milyen választ szeretnél?

Nincs bejegyezve a jogosítványodba az automata váltóra vonatkozó korlátozás, akkor mi a kérdés?

Vezethetsz manuális váltóval is, de ha a váltó kezelés miatt balesetet okozol, neked kell elszámolni a cseleketeddel, nem az ügyintézőnek, aki nem írta be a korlátozást a jogosítványodba.

Mellesleg ez a korlátozás is felveti azt a kérdést, hogy mi az értelme, ha nem vonatkozik olyanokra, akik nem is nagyon láttak még manuális váltót. (pl amerikai turista)

2018. okt. 21. 15:19
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Most a forgalmiba nincs benne, hogy automata, vagy a jogsidba nincs benne a korlátozás?

Én már elvesztettem a fonalat...

2018. okt. 21. 15:51
 13/21 anonim ***** válasza:

Első:

Van olyan, akinek például egészségügyi állapotból.

Egyik ismerősömnek például nagyon rossz a bal térde, így a kuplung kezelése nehézkes neki(tudja, csak sokszor fájna neki), ezért úgy volt vele hogy akkor automatán teszi le a jogsit, mert manuálisat nem is vezetne.

2018. okt. 21. 19:51
 14/21 A kérdező kommentje:
Két hete van meg a jogositvanyom! Lehet félre irtam, de helyesen a Vezetői Engedelyen nincs a korlatozasoknál az automata váltóra vonatkozó kód...
2018. okt. 22. 11:47
 15/21 A kérdező kommentje:
Másik meg, nem is szeretnek manuális váltós autót vezetni :)) mert tisztában vagyok vele, hogy nem menne, ha menne is nehézkesen. :)) Azért is gondolkodtam még a Szekvenciális váltós autón.(Smart)
2018. okt. 22. 11:50
 16/21 A kérdező kommentje:
Az hogy miért nincs benne a korlátozás autonatara, én sem tudom. Pedig azon tanultam/vizsgáztam.
2018. okt. 22. 11:51
 17/21 anonim ***** válasza:

A smart automata. De az autó forgalmi engedélyében erről magad is meggyőződhetsz.

Ha nincs bejegyezve a korlátozás a jogsidba, akkor bármilyet vezethetsz.

2018. okt. 22. 12:06
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2018. okt. 22. 12:18
 19/21 A kérdező kommentje:
A segítséget!
2018. okt. 22. 12:18
 20/21 anonim ***** válasza:
Próbáld ki oszt majd lesz valami!
2018. okt. 22. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!