Ha automata váltòson vizsgáztam, vezethetek Szekvenciális v. Autót?
Áruld már el milyen választ szeretnél?
Nincs bejegyezve a jogosítványodba az automata váltóra vonatkozó korlátozás, akkor mi a kérdés?
Vezethetsz manuális váltóval is, de ha a váltó kezelés miatt balesetet okozol, neked kell elszámolni a cseleketeddel, nem az ügyintézőnek, aki nem írta be a korlátozást a jogosítványodba.
Mellesleg ez a korlátozás is felveti azt a kérdést, hogy mi az értelme, ha nem vonatkozik olyanokra, akik nem is nagyon láttak még manuális váltót. (pl amerikai turista)
Most a forgalmiba nincs benne, hogy automata, vagy a jogsidba nincs benne a korlátozás?
Én már elvesztettem a fonalat...
Első:
Van olyan, akinek például egészségügyi állapotból.
Egyik ismerősömnek például nagyon rossz a bal térde, így a kuplung kezelése nehézkes neki(tudja, csak sokszor fájna neki), ezért úgy volt vele hogy akkor automatán teszi le a jogsit, mert manuálisat nem is vezetne.
A smart automata. De az autó forgalmi engedélyében erről magad is meggyőződhetsz.
Ha nincs bejegyezve a korlátozás a jogsidba, akkor bármilyet vezethetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!