Autópálya íratlan szabalyok vannak? Ez az lenne? Lent
Belső sávban megyek GPS szerint 130at, de beér palkó az autójában 160al.
Nem kötelességem eleget tenni annak, hogy megelozzon mert én minden szabályt betartok.
Szerencsére ez a mentalitás kevés emberre jellemző. De sajnos teljesen jogos amit csinál
A belső sáv nem haladó sáv!
Arra gondoltál már, hogy ha valaki besorolna az autópályára, a mellette lévő nem tud balra húzódni, hogy beengedje, mert te ott poroszkálsz mellette balról?!
Az is iratlan szabály, hogy ha valaki jönne fel az autópályára eggyel balra húzódunk, hogy bejöhessen.
Köszönöm a válaszokat.
Néhányan megértik mire céloztam. Én igencsak gyakran autópályázom. Úgy fél év alatt 30 000 kmt mentem, 95% autópályán.
Csakhogy 145 GPS tempó mellet, biztos hogy nem megyek ki nagyobb forgalomba a kulsőbe, amíg nincs elég hely, hogy biztosan megtudjanak előzni.
Ha van 150 méter üres hely, addigra nem fog megelőzni palika a delikvens.
Én pedig nem fogok fékezni 80 km/h-ra, mert az illető 60 lóerős porszívóval jár.
Én a kérdésemben olyanra gondoltam íratlan szabály, mint
-kamion előtt nem 90el menni
-kisorolásnál belsőbe húzódni
Stb.
Kíváncsi voltam, hogy hányat nem ismerek, eme fél év alatt.
Aki nem értette a kérdést, vagy aki nem tud olvasni, mint korábbi kedves válaszoló, aki szerinte vitát akarok szítani, azonak üzenem:
1. Nem a kifejtett részre kell válaszolni.
2. Amit kifejtésben írtam, azt értelmezni kellene. Nem egyből azzal kezdeni, hogy az szabálytalan, jobbratartás. Nem véletlenül irtam úgy, ahogy.
Akik belém kötnek, nem tudták elolvasni az utolsó bekezdést, vagy csak a tudatukignjutott el.
Valamint azokat, akik értették a lényeget lepontozták, sajnos. Erre azt tudom mondani egyik marha követi a többit.
A kérdés lényege nem a kifejtés, hanem maga a kérdés, mire kevés válasz érkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!