Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízelesek és benzinesek! Mit...

Dízelesek és benzinesek! Mit szerettek és utoltok bene?

Figyelt kérdés
Írjátok már le, hogy akinek dízele van az miért szereti, és mi az ami viszont nem tetszik benne. Akinek pedig benzin, az ugyan-ezt. Szeretném megtalálni melyik kocsi illik hozzám.

2018. okt. 12. 00:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%

diesel kis fordulaton nagyobb nyomaték, dugóban araszoláskor nem is kell a gázt nyomni.

benzines hamar bemelegszik (télen fűtés kb azonnal!), jól ki lehet húzatni gyorsításkor. határozottan kellemesebb hangja van.

alapvetően teljesen más vezezési stílust igényelnek, mindegyikhez hozzá lehet szokni

2018. okt. 12. 12:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Benzines (szívó): Alapjáraton szinte észrevétlenül csendes a motor, lágyan pörög, nem rázza a kasztnit. Jobban veszi a gázt, mint egy (turbó) dízel. Ha necces helyzetben vagyok akkor hagyom pörögni 5-6000-ig és még mindig húz.

Dízel: Nem kell szétpörgetni hogy menjen, keveset fogyaszt, jobb az elindulási hajlama. Ennél több előnyt nem is tudok megemlíteni a benzineshez képest.

2018. okt. 12. 12:57
 13/19 anonim ***** válasza:
1.8-as turbós benzines kocsim van.Imádom a dinamizmusát , viszont a fogyasztását és a hangját utálom!
2018. okt. 12. 15:45
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

Nekem volt/van rengeteg féle autóm, dízel is, benzin is, 1.2 benzintől 4.2 V8-ig, 1.6 TDCI-től 3.0 V6 TDI-ig minden, de még V10 5.0 kölcsön Touareggel is jártam :D

Gondolná az ember, hogy ennyi autó után már tudom mi kell, de nem, én olyan vagyok, hogy mindenben tudok szeretni valamit. Az 1.2 benzines Thaliában is, meg a V6 dízelben is.

Most sem tudnám leírni, hogy dízel vagy benzinpárti vagyok e, inkább úgy mondanám, hogy mindenki olyat vegyen, amilyet a vezetési stílusa megkövetel.

Én alapvetően dízeles lennék, imádom, ahogy alacsony fordulatról tol, mikor betölt a turbó, lehet haladni, előzni vele, és közben mégis takarékos. Ez a kedvencem a dízelben, hogy kitolod a szemét, és mégsem duplázódik meg a fogyasztása, mint a benzinesnek. Kedvenc példám a VW féle 131 lovas PDTDI, a 131 ló egyáltalán nem számít soknak, de olyan sokat számít a dízelmotor karakterisztikája, hogy elhiteti veled, hogy 2300-as fordulatnál leszakítja a fejed, akkorát megy. Közben nem is, de legalább elhiteti veled, hogy jól megy.

Benzinesekben egy dolgot szeretek, pl ma is mentem az 1.2-es Renaultval: a víz ha 90 fokon van, egyszerűen jólesik néha kihúzatni 6000-ig és hallgatni, hogy mindjárt felszáll a motor :)) Ugyanakkor fejben tudom, a dízel 2500-as fordulaton menne ugyanekkorát, de akkor is, a motorpörgetés hozzátartozik az élményhez, amit valljunk be, a dízelek nem szeretnek.

A másik nagy előny a hang, de ez csak 6 hengertől felfelé igaz. Nekem egy 4 hengeres egykedvűen zúgó hangja semmivel sem kellemesebb, mint egy dízel kellemes mormogása, de az 5-6 hengeres benzineseknek már gyönyörű hangjuk van. Csak nem ér az a hang annyit, hogy 4-5 literrel többet egyen az autó 100 km-en. Ezért vettem dízel A6-ost, aminek fordulaton semmi dízeles hangja van, cserében takarékos és leszakítja a fejed.

2018. okt. 12. 19:09
 15/19 anonim ***** válasza:
50%

Közlekedni dízel, huligánkodni benzin.

Dízel 1.9pd octavia, nyugis közlekedés, de ha haladni szeretnél akkor is max 1l-rel kér többet mint átlagban.(5-6l)

Benzin, nos ezt az autót leginkább téli meg hétvégi szerpentinezésre használom. Az autó egy E30 325i, ami mai szemmel se nem erőgép se nem gyorsulási bajnok. Szépen szól, de nyugisan vezetve is bekéri a 8litert, hajtva inkább 12-15l.

2018. okt. 12. 22:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem mindekettő van.

benzines (1.2 Corsa) - ezt az asszony használja inkább, mert utálom . Mellette van Galaxym is (1.9 PD Tdi,)

Kezdjük úgy, hogy amekkora egy lárva méretű motor van benne, annyit eszik mint a majdnem kétszerd nehezebb

Galaxy. Pályán kimondottan többet.

Előzni nem lehet vele, vagy kizárólag öngyilkos-jelölteknek. Megy előttem egy traktor vagy 20-al. Na ,mondom ezt még kielőzöm. Benyomom tövig a gázt, erre Corszika megsértődik, felkapcsol 10 milliárd Rpm-re (majdnem kiszakad a tüdeje), és nem hogy nem gyorsul, de kimondottan veszít a sebességéből. körülbelül fél perc alatt sikerült kielőznöm,( felfele dombon ,természetesen.)

Ellentétben a Fordommal ,még ha hangos is, meg igen, többet kell szervízelni, élvezet vezetni.Mindig mikor átülök, megjegyzem: akkora, mint egy űrhajó. Van végre helyem, a fejemet nem b$szom bele a plafonba, minden gödörbe.

Tehát, mindenki maga döntse el. Biztos, hogy egy V8-as benzines más, de ha valaminek a szagát is megutáltad, akkor az így marad .

2018. okt. 22. 08:53
 17/19 anonim válasza:
15-ös irta: "Közlekedni dízel, huligánkodni benzin".Közlekedj csak a turbós,lendkerekes motroddal, nem mindenki akarja a kocsi vételárát belerakni vásárlás után !
2018. nov. 17. 15:53
 18/19 anonim ***** válasza:
47%

#17 Tudni kell használni, nálam még így 300e km után sincs semmi baja.

Jah és a benzinesre többet költök egy évben pedig 1/4 annyit se megy, de már nem számolom.

2018. nov. 17. 18:49
 19/19 anonim ***** válasza:

"nem mindenki akarja a kocsi vételárát belerakni vásárlás után"

Nem egyszer ki lett számolva, hogy egy azonos kategóriás dízel és benzines között már 100.000km alatt kijön üzemanyagköltségben bőségesen annyi különbség amiből lendkereket, turbot stb lehet csereberélni akár többet is.

2018. nov. 17. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!