Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hova vinnétek motorelektronika...

Hova vinnétek motorelektronikai prolémával javítani egy autót, ha azt mondja a szakszervíz hogy javítási költség 280 ezer forint?

Figyelt kérdés

A kérdésben szerepló szituáció feltételezett, de nagyon érdekela véleményeteka következő probléma miatt:

Van egy 2000-es évjáratú Honda civic-em. Jellegzetessége hogy az ABS-rendszer nincs rákötve a központi elektronikára, ezért diagnosztikai műszerrel, nem lehet kiolvasni, hogy mellyik ABS szenzor ment tönkre, ha kigyulladt és égve maradt az ABS lámpa.

Nekem ez a probléma megjjelent sajnos és megerősítette több autóelektronikai szerelő is, hoyg mindent lát az autón diagnosztikával kivéve az ABS-t ezért az minden bizonnyal nincs is rákötve...

Emiatt senki nem tudta megtalálnia hibás szenzort, mivel manuálisan, kézzel kellett volna kimérni ellenállás mérővel, azt pedig senki enm vállalta, mondván le kell hozzá bontani a fél autót...

Aztán a vége az lett, hogy apám mint villanyszerelő kimérte kézzel a hibás szenzort és kicserélte.

A szenzorok dugóit kellett kihúzni a vezetékből és ezt nem tudta senk, 5 pecig tartott kb az egész....

Miskolc környékén bejártuk a megye legjobb autóelektronikus műhelyeit és senki nem tudta kihúzni a szenzorok dugóit...

A kérdés tehát felmerül hogy ha egy komolyabb motorelektronikai probléma adódna, amit mondjuk 280 ezer Ft-ért javítanak akkor mit tennétek? Letennétek 280 ezret?

Az elektronikához ugye múszaki vizsgához tökéletesnek kell lennie elvileg....a legkisebb hiba is bukta a vizsgán elvileg.

2018. okt. 5. 08:36
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, hogy jópáran mondtáka keresgélés közben, hogy hozzáértő autóelektronikai szerelő oylan ritka mitn égen a csillag (gondolom főleg vidéken)...ezt meg tudom most már én is erősíteni...
2018. okt. 5. 08:39
 2/17 D. Brasco ***** válasza:

280ezret nem nagyon ér maga az egesz civic,igy aztan el nem tudom kepzelni mi lehet az a hiba amit ennyiert javitanak!

Egyebkent meg az abs-t egyszerűen nem akarta elvállalni senki,azert kamuzták be,hogy szt kell bontani a fél autót stb......amit amugy meg tudok érteni mert egy ilyen 20éves gépnél kinlodni az összerohadt csatlakozókkal stb stb,es a végén még esetleg ki is derül hogy is (csak) az a baja........

2018. okt. 5. 08:51
 3/17 A kérdező kommentje:

Mondtam, hogy a 280 ezer javitási kérdés feltételezett, nincs ez a probléma, csak én találtam ki, hogy mit tennétek egy ilyen problémánál egy jobb, értékesebb autónál, ha ennyire seggek a szerelők, hoyg még az ABS szezorok dugóját sem képesek kihúzni.

2.: Amit írtál az ABS-ről nem igaz, nem kellett vele kínlódni az égvilágon semmit csak ki kellett húznia vezetékenél egy egy dugót és abba belemérni ellenállás mérővel. Ha ezt tudtam volna hozzá sem kezdünk az egész keresgéléshez...

5 percig tartott az egész kb és semmit nem kellett kínlódni...

Engem is azzal oltottak, hyog le kellnee bontani a fél autót, hogy kimérjék a szenzorokat kézzel...hát persze...

Ha még ezt sem tudják a szerelők mi lenne egy komolyabb autóelektronikai problémánál?

2018. okt. 5. 09:00
 4/17 A kérdező kommentje:
Tehát még egyszer hogy egyértelmű legyen: a 280 ezres kérdés feltételezett szituáció és véleményeket szívesen hallanék róla, az ABS szenzoros Civic-es történet pedig igaz és megtörtént.
2018. okt. 5. 09:02
 5/17 D. Brasco ***** válasza:
52%

"az ABS-rendszer nincs rákötve a központi elektronikára, ezért diagnosztikai műszerrel, nem lehet kiolvasni, hogy mellyik ABS szenzor ment tönkre,"

Na látod pont ezert nem vallalta senki....mert ki tudja mi baja lehet......az most egy másik kerdes,hogy éppen szerencséd volt,hogy mindössze az egyik szenzor ment tönkre,de az abs rendsz nem csak ennyi részből áll,meg nem csak ez mehet tönkre!

Ezt a 280ezres elméleti fingfűrészelést meg hanyagoljuk már,mert az ilyen "mi lenne ha.." kezdetű kérdéseknek semmi értelme.......

2018. okt. 5. 09:10
 6/17 A kérdező kommentje:

Az ABS rendszerben - legalábbis ebben az autóban- 4 ABS szenzor van, egy olajelosztó ABS tömb, és egy relé....ennyi, ez 6 db mérést jelent összesen... 6*2 perc...

A 280 ezer kérdésnek véleményem szerint az az értelme, hoyg ah ennyire nem értenek a szerelők semmihez, vagy nem akarnak vállalni semmit, akkor mi lenne ha egy tényleg komoly elektronikai probléma adódna, amit apám mint villanszerlő otthona garázsban nem tud megcsinálni...,

Akkor hagynám, hogy 100 ezrekkel elhúzzanak hoyg átmenjen az autó a műszaki vizsgán?

2018. okt. 5. 09:18
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem a harmadik Civicem van, volt 7. gen., 8. gen, most 10.

A szakszervízben nem értenek kb. semmihez. Egységeket cserélnek, aranyért. A Honda ritkán romlik el, de akkor drága. Van nekem egy ismerős sufni - szerelőm, a korábbi kocsim hozzá hordtam, az kente - vágta a japán kocsikat. De ha 280 akkor, 280 ki kell köhögni. Ez ilyen, az autók néha elromlanak. Szerencsére egy Honda ritkán.

2018. okt. 5. 09:26
 8/17 anonim ***** válasza:
Az egesz hulyeseg amit irtal.
2018. okt. 5. 09:36
 9/17 A kérdező kommentje:
8.: Indokold ezt légy szíves!
2018. okt. 5. 09:46
 10/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk a problema ott kezdodik, hogy miert nincs rakotve a kozponti elektronikara? Nem kene, hogy ra legyen kotve? Gondolom azert nem vallalta el senki, mert nem akarta a nevet adni egy ilyen ganyolashoz. Ha a nevet adja garanciat kell vallalni, aztan ha visszaviszed egy honap mulva, hogy hu hat nincs rakotve a kozponti elektronikara, te nyultal hozza utoljara, biztos te kototted le.

Egyebkent, hogy a kerdesre is valaszoljak:

Az auto egy biztonsagkritikus rendszer, ha valami elromlik megcsinaltatok, termeszetesen probalok az olcsobb megoldasok fele hajlani, de igyekszem felismerni azt amikor valami mar ganyolas es ott inkabb beadom a derekamat a dragabb javitasra a kesobbi problemakat elkerulven. Persze egy 18 eves autot nem javittatnek meg 280-ert, mert nem eri meg, ilyenkor erdemes autocseren gondolkodni. Orulj, hogy nekem most megoldodott a problema. Amugy jo kis auto az a Civic, nekem is volt, imadtam. De sajnos elkezdett nagyon rohadni, igy a szerelo, aki mindig is szerelte javasolta, hogy valjak meg tole amig meg lehet, mert egy balesetben mar rohadtul nem lenne biztonsagos, igy lecsereltem.

2018. okt. 5. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!