Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik a buktatói a "lejárt...

Mik a buktatói a "lejárt külföldi okmányokkal" hirdetett autóknak?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Teljesen laikus vagyok, soha nem volt még autóm - kérném így hozzám állni :D Nézegettem az autós hirdetéseket, használt autókat és látok nem is egyet, ami egész jól néz ki (tudom, a műszaki állapota is számít), az ára sem túl sok, de az van odaírva, hogy lejárt külföldi okmányokkal. Elképzelhető, hogy az ember megvesz egy ilyent és kiderül, hogy lopott autó?

Tulajdonképpen milyen hivatalos dolgokat kell csinálni, ha ilyen autót vesz az ember? Előre is köszönöm a türelmes válaszokat :-)

2018. szept. 29. 14:50
1 2
 11/14 anonim válasza:
Vám régen nincs a külföldi autókra (az únión kívülröl viszonylag kevés kocsi jön be), a honosítási eljárást meg az érvényes külföldi papírokkal rendelkező kocsikon is el kell végezni, a díjakat ki kell fizetni. a lejárt külföldi okmányok általában azt jelenti, hogy pl. egy magyar kereskedő vesz egy autót németországban, köt rá egy rövidtávú biztosítást amíg új tulajdonosként kiviszi az országból, ami aztán lejár róla, és mivel nincs rajta semmilyen biztosítás, így nem lehet közlekedni vele. nem feltétlenül takar ez valamilyen trükközést. lopott autó, erre nincs 100%-os recept. Egy ismerősnek nemrég vette el a rendőrség az infinitijét, mivel kiderült hogy klónozott az autó, pedig régi megbízható kereskedéstől vette, valószínűleg ők sem tudták, hogy mi a pálya... mondjuk szerencséje volt, mert a kereskedő visszaadta a pénzt.
2018. okt. 1. 17:03
 12/14 anonim válasza:
Előző vagyok, még valami fontos: ha olyan autót választasz mégis, ami nincs magyarországon forgalomba helyezve (hiába mondja a kereskedő, hogy ők honosítják és az benne van az árban), az első kérdés az legyen, hogy az adásvételi szerződésben ki fog szerepelni, mint eladó? Mert ha frau Müller Hamburgból, akkor tudni kell, hogy minden utólagosan felmerülő, garanciális, vagy jogi kérdésben ővele kell egyeztetni, ami nem kellemes.
2018. okt. 1. 17:06
 13/14 anonim ***** válasza:
És nem is olcsó a honosítás. Én áprilisban költöztem haza németből, és az 1.8-as autóm lepapírozására 178 ezret fizettem. Ebből mindössze 15 ezer volt a műhely díja, ahol magukra vállalták az egész procedúra lebonyolítását.
2018. okt. 2. 10:02
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat - hát nagyon gyorsan lebeszéltetek/letettem arról, hogy külföldi okmányos autót vegyek :D

És igen, én is hallottam már, hogy rendes, normális autókereskedésből vett autóról is derült már ki, hogy lopott.

Ezek szerint tényleg a legjobb első tulajtól venni... Így aztán még az is lehet, hogy kivárom majd, amíg valamelyik ismerősöm meg akar szabadulni az autójától :-)

2018. okt. 2. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!