Mik a buktatói a "lejárt külföldi okmányokkal" hirdetett autóknak?
Sziasztok. Teljesen laikus vagyok, soha nem volt még autóm - kérném így hozzám állni :D Nézegettem az autós hirdetéseket, használt autókat és látok nem is egyet, ami egész jól néz ki (tudom, a műszaki állapota is számít), az ára sem túl sok, de az van odaírva, hogy lejárt külföldi okmányokkal. Elképzelhető, hogy az ember megvesz egy ilyent és kiderül, hogy lopott autó?
Tulajdonképpen milyen hivatalos dolgokat kell csinálni, ha ilyen autót vesz az ember? Előre is köszönöm a türelmes válaszokat :-)
Kb a létező összes papírmunka kell hozzá. Vám, regadó, átírás, műszaki, rendszám, biztosítás, stbstb.
Végigcsinálhatod, de lehet, ott leszel vele pénzben, mintha Magyar papírost vennél műszakival.
Köszönöm szépen - gondoltam, hogy valami hasonló van a dologban...
Akkor azt hiszem, hogy ezt inkább kihagyjuk :-)
Még valamit kérdeznék: mindenképpen használtautót szeretnénk vásárolni kezdetben.
Van valami megbízható módszer arra, hogy ne lopott autót vásároljunk?
Mert - igaz, régebben - de azt olvastam, hogy még márkakereskedésben is előfordult, hogy lopott autót árultak, állítólag nem is tudtak róla.
Valahol utána lehet nézni alvázszám, stb alapján?
*használt autót
Csak azért írtam egybe az előbb, mert a épp hasznaltauto.hu-t nézegetem :-)
1. az eredetiség vizsgálat pont nem fedi fel a lopott autókat. (sokat cikkeztek róla) Ettől még kötelező minden átírásnál.
2. a lejárt külföldi okmány semmi extrát nem jelent, ha nem így akarod megvenni és magad honosítani az autót. Ha a kereskedőre bízod, akkor úgyis friss magyar műszakival adja át. A kereskedők 99%-a így adja át.
Az eredetiségvizsgálat egy hókuszpókusz, semmi garancia nincs rá, hogy kiszúrják, ha egy autó lopott.
Ha mindnenképpen biztosra akarsz menni, vegyél első tulajdonostól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!