Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nőtt meg a fogyasztás?

Mitől nőtt meg a fogyasztás?

Figyelt kérdés
Szóval adott egy benzines autó, ami most lett vizsgáztatva, és a motor kifogástalan állapotban van. Naponta pályázok vele kb 160 km-t. Eddig a napi 160 km-re elég volt egy negyed (25%) tank benzin. Pár napj meg simán bezabál hozzá még egy negyed felét is (37%-ot). Mi okozhatja ezt a megnövekedett fogyasztást? Azóta vettem ezt észre, mióta 120 km/h-s átlagsebesség helyett, kicsit tempósabban, 135-150 km/h-val közlekedek. Ennyi sokat számítana ez a néhámy km/h-s sebességkülönbözet? Esetleg a hidegebb időjárás az oka?

2018. szept. 28. 17:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A sebesség is sokat számít, de az időjárás is rengeteget. Én hipermiler vagyok, a párom is, a vezetési stílussal nem elhanyagolható fogyasztásjavulást el tudunk érni, de az időjárás és a tempó sokkal többet számít, ez van. Durván hűvösebb lett, főleg reggel. A zuhogó eső is sokat ront s persze az erős szembe- vagy oldalszél...

Valószínűleg a benzin keveset számít, de a másik két tényező sokat.

2018. szept. 29. 00:22
 12/12 anonim ***** válasza:
Esetleg: adagoló vagy klíma (a klíma akkor, ha eddig nem használtál)
2018. okt. 19. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!