Régi Corolla kevés fogyasztás?
Figyelt kérdés
Nem régóta van nálam egy 5 ajtós E11 4e fe 86 lóerős Corolla, 19 éves. 100 ezret futott eddig, megkímélt állapotú, motorikusan is. Lendületesen vezetek többnyire, a fogyasztása a kocsinak mégis ilyen 5 liter körül alakul, sokszor tényleg csak rövidebb távokat megyek, városban is van használva. Kicsit számomra hihetetlen, mégiscsak egy 1.3 motor, ehhez társul egy 1135 kilós vasnehezék.2018. szept. 26. 02:55
1/9 A kérdező kommentje:
Ezek ilyen takarékos motorok lennének?
2018. szept. 26. 02:56
2/9 anonim válasza:
Nem jól számolod ki.
Tele tankolástól tele tankolásig menj vele és úgy számold ki.
3/9 anonim válasza:
Nekem 6-7 között fogyasztott teletank-teletank módszerrel mérve.
4/9 A kérdező kommentje:
Hát pedig minap tele tankoltam kattanásig, utána elmentem 100km-t, máj este ugyanannál a kútnál, ugyanannál a potnál tankoltam kattanásig, 5.3-t mutatott, pedig Budapesten is mentem vele.
2018. szept. 26. 15:32
5/9 A kérdező kommentje:
máj * majd
2018. szept. 26. 15:32
6/9 anonim válasza:
Az nem jó , sokat lehet tévedni.
Tele tankolod kattanásig majd szinte üresre hajtod és akkor megint pont ugyan úgy kattanásig.
Az sokkal pontosabb ha legalább 6-700 km-t méssz.
100 az nem jó , kevés ahhoz hogy pontos legyen.
7/9 anonim válasza:
Ezért nem szabad 100 km-n mérni, mert nagyon pontatlan.
Legalább 500-600 km-n mérd, úgy sokkal kisebb a pontatlanság.
8/9 A kérdező kommentje:
Hát, igazatok lesz. 400 kilométert mentem el vele most 2 nap alatt, így már tényleg inkább 6.2-6.3-rá jött ki az érték. Megnézem most majd egy 600 km után is. Bár, ha figyelembe vesszük, hogy mostanában egy kicsit hajtottam is, pályán sokszor 150-el is mentem, Budapesti utak is voltak benne, akkor ez annyira nem rossz. Az újabb 12 éves Swiftem gond nélkül bevágta a 10 liter
2018. szept. 26. 20:56
9/9 A kérdező kommentje:
Litert
2018. szept. 26. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!