Honda cbr 125 vélemény? Kb mennyi kilométerrel érdemes olyan 3 évre venni ezt a motort?
Ha a gyorsasági irány érdekel, akkor jó kezdőmotor. Nem leszel vele sokkal gyorsabb, mint egy másik 125-össel, viszont megtapasztalod a testhelyzetet, meg a kényelmet, annak hiányát, azaz 2. motornál jobban el tudod dönteni, hogy ilyen irányba akarsz továbbhaladni, vagy váltasz esetleg. A végsebessége nem lesz sokkal több, mint egy hasonló supermotoé, csak annyival, amennyit az aerodinamikus testhelyzet számít. Én egyszer versenyeztem egy ilyennel, amikor utolért egy autóúton. Én voltam supermotoval, ő volt 125-ös cbr-rel, nagyokat nevettünk, mert kb 100-110-zel mentünk max, de szép lassan húzott el tőlem, ő mondjuk 115-tel ment, én 111-gyel.
Nem annyira számít a km, mivel egy 30 ezret futott CBR lehet olyan megviselt állapotban, mint egy 130 ezret futott, ha nem volt megfelelően karbantartva.
Inkább kérd számon a tulajtól a szervizelések során kapott számlákat, szervizlapokat, amin pontosan láthatod, milyen időközönként volt motorolaj cserélve, hűtővíz (asszem vizes a kis cbr), fékolaj, gumik, stb. Kérdezd meg azt is, hogyan volt tárolva, milyen módon, főleg télen, itt is sokat számít, ha esetleg el volt hanyagolva.
Ha 10 ezer km alatt veszed, és rendesen volt márkaszervizelve, akkor sok gond nem lehet vele. Ha 50 ezer fölött mentek vele, netán a sokadik tulaj, és nem tudod kideríteni az előéletét, akkor légy óvatos, nehogy rosszat vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!