Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » LPG üzemű autónak ha odalépnek...

LPG üzemű autónak ha odalépnek árt a motornak?

Figyelt kérdés

Teszem azt, többször 5-6 ezerig pörgetve dinamikusan haladni, árt-e a motornak ha LPG üzemben van? Természetesen hosszú távon értem.

Magyarán, szerencsés-e egy sportos autóba LPG-t szereltetni, vagy már úgy venni, de azért ki is használni az adottságait a motornak?

2018. szept. 19. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
44%

off:Teszem azt, többször 5-6 ezerig pörgetve dinamikusan haladni,szerencsés-e egy sportos autóba..

sportos benzines autóm van, 6. fokozatba 170nél van 3000-res fordulaton. Én nem dinamikus haladásnak mondanám azt,hogy 5-6ezres fordulaton kínzom az autót..olyat kell venni ami megy is

Amúgy meg ha nem akarsz plusz gondokat ne akarj olyat ami LPG is

2018. szept. 19. 09:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Tegnap néztem egy videót, Alfa GT 3.2 v6 is úgy gyorsult csak gyári adattal, kb. 7.8 másodperc alatt 100-ra, hogy tiltás előtt váltogatott fel... most akkor milyen autó az ami megy is, de csak 3000-ig kell pörgetni gyorsításkor?

És ez csak egy példa, eddig amit néztem "normál" autót, akár nagyobb motorral is, mind 5-6 ezerig voltak pörgetve, és csak úgy gyorsultak rendesen.

2018. szept. 19. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Az LPG úgy általánosságban árt a motornak. Rövidül az élettartama.

Nem arra van kitalálva, csak ráerőszakolták...

Nekünk volt benzin-gázos Nivánk. Pedig a Lada motor nem túl igényes. Landirenzo rendszer, szóval nem egy szar.

Tehát tudom, miről beszélek.

2018. szept. 19. 10:03
 4/7 anonim ***** válasza:

úgy gyorsult csak gyári adattal, kb. 7.8 másodperc alatt 100-ra, hogy tiltás előtt váltogatott

Akkor úgy kellett volna írnod,hogy gyorsulás és nem dinamikus haladás.

2018. szept. 19. 10:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Maga a pörgetés nem árt, a tartós nagy terhelés (mélyre nyomott gázpedállal haladás huzamosabb ideig) viszont ártalmas, mert a gáznak nincs hűtő hatása ami belső hűtést biztosítson a motor alkatrészeinek. Turbó motorokhoz meg kimondottan ellenjavallott az LPG.
2018. szept. 19. 12:28
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Ha arra használják amire érdemes magyarul gazdaságos közlekedésre akkor semmi baja nem lesz a motornak, nejem 1.8 TSI-vel szerelt Skodájában 260.000km van ebből 13.000 ment csak benzin üzemmel. Semmi baja a motornak még kokszosodás se.

Aki sportosan akar vezetni az ne sajnálja a benzint, ilyen egyszerű.

2018. szept. 19. 15:48
 7/7 anonim ***** válasza:
59%

Ezeröcsi csomagtartójába feketén belebuherált 23kg-os pb-palackos korszaktól fogva folyamatosan g@zos kocsikkal járok. Bőven 100'000 felett évente...

Üzem melegen tolhatod neki bátran. Nekem még egy kocsim sem ment szêt csak mert gázos lett volna.

2018. szept. 20. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!