Ha eladom az autóm, bele lehet írni a szerződésbe, hogy nem adhatja el az új tulaj és bármikor vissza vasarolhatom?
Nyugodtan írd bele. Csak ne csodálkozz, hogy senki nem fogja ezt neked aláírni.
Ha kell a kocsi, miért adod el??? Ha nem kell, miért akarod majd visszavenni???
Ha csak most nem kell, miért nem vonod ki a forgalomból?
Rendben, én megveszem tőled. Tripla összeget kérek a visszaadáskor. Így rendben?
Ja és alá kellene írnod azt is, hogy ha rommá töröm, akkor a roncsot is vinned kell. Meg az összes bírságot, büntetést, pótdíjat.
Akkor ne add el. És ha összetöri az új "tulaj"???
Senki nem fog pár hónapra kocsit venni, meg átíratni. Hogy aztán visszaadja. És ha kinyírja benne a motort??? Vagy csak szimplán lelakja???
Ha neked kell az a kocsi, akkor ne add más kezébe. De nem is veszi meg így senki.
Inkább bérlésre nem gondoltál? Hogy üzembentartóival bérbe adod? Bár én nem adnám másnak sehogy a kocsim, ha az nekem kell.
Természetesen......de hogy a vevőnek is megérje azt is foglaljátok bele amit már előttem írt egy kedves hozzászóló...minimum dupla áron vásárolhatod csak vissza és állapottól függetlenül....elvégre ha ennyire előjogot akarsz formálni az autóra majd kifizeted az esetleges javíttatásokat. Én vevőként simán belemennék pl veszek autót 800 ezerért....az ürge aki eladta van olyan hü..lye hogy majd 1,6 millióért visszaveszi....közben nem kell vigyáznom a kocsira hiszen visszavásárolod nem? Én törném zúznám a kocsit majd viszed a kasznishoz :-)
Ha meg nem tetszene a rendszer otthagynálak a bánatba aztán vennék egy épelméjű fickótól egy normális kocsit!
Szóval ha jól értem, nincs pénzed, de kocsid van, és most szeretnél pénzt, de úgy, hogy a kocsi is meglegyen néhány hónappal később, ha vissza tudod adni a pénzt.
Még mindig nem érted, hogy ilyen nincs, mert értelmes ember ilyen feltételekkel nem vesz kocsit? Az értelmetlennek meg nincs rá pénze, mert az értelmes elszedte már tőle. Nem lennék meglepődve, ha veled is pont ez történt volna, kérdező.
Add zálogba a verdát. Ekkor kapsz egy kölcsönt, aminek biztosítéka az autó, amire addig ők vigyáznak. Nem kapod meg az autó piaci értékét (mert tudják, hogy meg vagy szorulva), nem lesz ingyen a kölcsön (pont az lenne ingyen, lol), nem lesz ingyen az autó tárolása sem (mert a telek is pénzbe kerül, meg az őrzése is), de ha visszafizetted a kölcsönt, visszakapod az autót. Ennél jobb megoldást nem tudunk javasolni, pont ezért élnek egész cégek ilyesmiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!