Sok autós miért utálja a rendőröket?
Az elgondolás jó, csak a gyakorlat teljesen mást mutat. Mint HakapesziM is írta, ha van pénzed akkor annyival mész amennyivel akarsz. Ez miben is szolgálja bárki biztonságát? Félreértés ne essék, én örülök annak hogy így megy, de semmi köze a biztonsághoz.
Engem sokszor megbüntettek, mindegyik esetben szabályt szegtem (biztonságos volt), de a legjobbat kiemelném. A volt párommal autóztunk és a város szélén a rendőrök mindenkit megállítottak ellenőrzésre. Ezt alapból támogatnám is, csak a kivitelezéssel volt a gond. Az előttem lévőnek a csomagtartóját kinyittatták, gumi profilmélységet néztek, stb. Nálunk elkérték az iratokat, az exem személyije le volt járva és boldogan mondták hogy ez 7ezer ft lesz, tovább semmit nem néztek. Esetleg bevertem-e egy felest, jó-e a gumi, van-e hulla a csomagtartóban, az senkit nem érdekelt. Úgy gondolom hogy egy 2 hete lejárt személyi nem túl veszélyes de rendben, szabály az szabály, viszont ha valóban a biztonságon van a hangsúly, akkor megnézhették volna a kocsit.
Ha drogdíler vagy bérgyilkos lennék, az lenne az első hogy betörném az egyik féklámpámat és minden ellenőrzést megúsznék 5-10e ft-tal.
Nekem a Családi üzelmek c. film jut az eszembe az otthoni rendőrökről. Egy fűvel égigpakolt lakókocsit a rendőr pár Pesoért elengedett és örült hogy mekkora bizniszt csinált.
40 éve van jogsim, és elég sűrűn előfordulok a közutakon. Ehhez mérten a rendőrökkel is pont elégszer találkoztam ahhoz, hogy tudjam; ha én nem szemétkedem velük, ők sem teszik ezt velem. Eddig korrektek voltak, és ha büntettek, az az én hibám volt.
Persze a legtöbb ember a másikban keresi a hibát. A hülye tanár megbuktatott, a hülye rendőr megbüntetett, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!