Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sok autós miért utálja a...

Sok autós miért utálja a rendőröket?

Figyelt kérdés
Hiszen az ő érdekük is, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat, a jogsi nélkül vezetőket, nem? A rendőrök pont a közlekedés biztonságának növelése érdekében dolgoznak, aki nem követ el szabálysértést, azt nem büntetik meg, mégis olvasom a sok elítélő kommentet velük kapcsolatban, csak nem értem, miért. Akinek nincs félnivalója, azokat szerintem nem kellene, hogy zavarják a rendőrök.

2018. szept. 11. 11:05
1 2
 11/15 Beviz Elek ***** válasza:

Az elgondolás jó, csak a gyakorlat teljesen mást mutat. Mint HakapesziM is írta, ha van pénzed akkor annyival mész amennyivel akarsz. Ez miben is szolgálja bárki biztonságát? Félreértés ne essék, én örülök annak hogy így megy, de semmi köze a biztonsághoz.

Engem sokszor megbüntettek, mindegyik esetben szabályt szegtem (biztonságos volt), de a legjobbat kiemelném. A volt párommal autóztunk és a város szélén a rendőrök mindenkit megállítottak ellenőrzésre. Ezt alapból támogatnám is, csak a kivitelezéssel volt a gond. Az előttem lévőnek a csomagtartóját kinyittatták, gumi profilmélységet néztek, stb. Nálunk elkérték az iratokat, az exem személyije le volt járva és boldogan mondták hogy ez 7ezer ft lesz, tovább semmit nem néztek. Esetleg bevertem-e egy felest, jó-e a gumi, van-e hulla a csomagtartóban, az senkit nem érdekelt. Úgy gondolom hogy egy 2 hete lejárt személyi nem túl veszélyes de rendben, szabály az szabály, viszont ha valóban a biztonságon van a hangsúly, akkor megnézhették volna a kocsit.

Ha drogdíler vagy bérgyilkos lennék, az lenne az első hogy betörném az egyik féklámpámat és minden ellenőrzést megúsznék 5-10e ft-tal.

Nekem a Családi üzelmek c. film jut az eszembe az otthoni rendőrökről. Egy fűvel égigpakolt lakókocsit a rendőr pár Pesoért elengedett és örült hogy mekkora bizniszt csinált.

2018. szept. 11. 14:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk jó kérdés... Én 18 éve, majdnem 400.000km óta vezetek. Eddig 2, azaz kettő alkalommal volt részem abban, hogy közúti ellenőrzésen megállítsanak. Ezek alatt soha nem tapasztaltam semmilyen negatív atrocitást. Korrektül tették a dolgukat, majd elköszöntünk. Soha nem kaptam még semmilyen büntetést, vagy bírságot. Mindig időben elindulok, ezért soha nem olyan qurva sürgős, mint sokaknak. Felőlem akár tehetnének minden utcasarokra traffipaxot, nem igazán hatna semmilyen módon a vezetésemre. Az utólagos sufnituningnak, szélesítésnek, ültetésnek, sötétítésnek, utólagos xenon/led fényforrásoknak, egyebeknek sem vagyok híve. Úgyhogy nekem semmi bajom velük. De ez szerintem olyan, mint amikor a nagy többség bőven a megengedett sebességhatáron belül halad, de meglátja a Védát, akkor is bele kell taposnia a fékbe. Ez számomra érthetetlen. Szerintem ők azok, akik szidják a rendőröket.
2018. szept. 11. 19:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom én 3 éve vezetek naponta, eddig soha nem állítottak meg, egyre inkább érzem, hogy felesleges volt megcsinálni a jogsit :) ( viccelek, de ténlyeg nem állítottak meg még soha).
2018. szept. 11. 20:13
 14/15 anonim ***** válasza:

40 éve van jogsim, és elég sűrűn előfordulok a közutakon. Ehhez mérten a rendőrökkel is pont elégszer találkoztam ahhoz, hogy tudjam; ha én nem szemétkedem velük, ők sem teszik ezt velem. Eddig korrektek voltak, és ha büntettek, az az én hibám volt.

Persze a legtöbb ember a másikban keresi a hibát. A hülye tanár megbuktatott, a hülye rendőr megbüntetett, stb.

2018. szept. 12. 21:36
 15/15 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a véleményem. Sok biciklis is a rendőrt hibáztatja, mert bírságol a világítás hiánya miatt. Holott az ő érdeke is, hogy legyen...
2018. szept. 13. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!