Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő alatt hűl le a motor?

Mennyi idő alatt hűl le a motor?

Figyelt kérdés
Mennyi a normális? Ha délután 3-kor leállítom a kocsit, és még este 8-kor is meleg a motor, az normális?

2018. szept. 4. 20:01
1 2
 1/12 crudy ***** válasza:
Ez iszonyú sok mindentől függ. Milyen motor? Milyen időben? Garázsban? Egyébként minél tovább marad melegen annál jobb.
2018. szept. 4. 20:09
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát, ez függ a motor méretétől, környezeti hőmérséklettől, mennyire van szigetelve a motortér stb.
2018. szept. 4. 20:09
 3/12 A kérdező kommentje:
6 hengeres motor, kb 10 fokban, szabadban tartva.
2018. szept. 4. 20:17
 4/12 anonim ***** válasza:
Mit jelent nálad az hogy meleg? Meg tudod fogni a blokk oldalát? vagy nem fekszik ki "0"-ra a vízhőfokmérő?
2018. szept. 4. 20:29
 5/12 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ.

A saját autómmal, amikor reggel 8-re bemegyek dolgozni, kint áll az udvaron (a mostani időjárásban, nem -20 fokban), délután 2-kor még 50 fokon áll a mutató.

A céges autó pont ma lepett meg. Üzemmelegen (300km megtétele után) leállítottam egy órára. 22 fokos külső hőmérséklet. Mikor indítottam, a hőfokmérő mutatója meg se mozdult. Tök hideg.

A te autód ezek szerint jól szigetelt, jól tartja a hőt. Normálisnak normális, sőt előnyös ha nem hűl ki szinte azonnal.

2018. szept. 4. 21:32
 6/12 A kérdező kommentje:

"Mit jelent nálad az hogy meleg? Meg tudod fogni a blokk oldalát? vagy nem fekszik ki "0"-ra a vízhőfokmérő?"

Nem nagyon nyúlkálok a blokk oldalához. Csak az olajszintet ellenőriztem amikor feltűnt. Baromi meleg az egész. A hőfokmérő a teljesen nulla, és az üzemi hőmérséklet között van. Tehát olyan 5 órányi hűlés után, negyed résznél.

2018. szept. 4. 21:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. szept. 4. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:

normális, ha nem fúj a szél a motortérben megreked a meleg. a levegő nagyon jó hőszihetelő. és egy mázsás 100 fok körüli fémdarabnak kell kihűlni a megrekedt levegőn keresztül.

modern kis alu blokknál gyorsabban hűl

egy régi 6-8 hengeres vasblokk fél nap után simán lehet még tapinthatóan meleg

ökölszabály, kézzel úgy tudsz hőmérséklet "mérni", ha a fémen nem bírod rajta tartani a kezed, akkor az több, mint 50 fokos:)

2018. szept. 5. 00:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Miért gondolod hogy nem normális hogy még pár óra alatt sem hűl ki teljesen a motor? Milyen hibára gyanakszol?

Egyébként 30 fok feletti hőmérséklet esetén nagyon sokáig melegebb a motor mint a levegő hőmérséklete amire van kézenfekvő magyarázat, azaz a meleg levegő nem hűti olyan intenzíven a motort (vagy bármit) mint a hideg. Ha a motortér zsúfolt vagy eléggé zárt, akkor nem mozog a motor körül a levegő.

2018. szept. 5. 09:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Utolsó! Köszi a választ! Igazából a hűtésre gondoltam, hogy talán nem működik rendesen, és túlmelegszik a motor. Igen,a motortér nagyon zárt. Ma egy 90 km-es autópályázás után egy parkolóházban parkoltam le, és amikor mentem vissza a kocsihoz, az egész kocsi körül érezhetően melegebb volt a levegő. Gyárilag van egy vastag bőr hőszigetelő takaró a motorháztető alatt, és még így is meleg a motorháztető is. De annyira, mint amikor egy kályha, vagy radiátor felmelegíti maga körül a levegőt. A mellettem parkoló kocsik mellet viszont soha semmi ilyet nem tapasztaltam. Korábbi autóimnál sem, azért is fura. Régen volt egy Astrám, annak csomó idő kellett még bemelegedett a motor üzemi-hőmérsékletre. Ez meg, kb 1 km után teljesen beáll, és forró. Viszont a vízhőmérsékletmérő sosem megy középérték felé, így inkább csak furcsa de nem gondolok meghibásodásra.
2018. szept. 6. 00:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!