Mennyi idő alatt hűl le a motor?
Sok mindentől függ.
A saját autómmal, amikor reggel 8-re bemegyek dolgozni, kint áll az udvaron (a mostani időjárásban, nem -20 fokban), délután 2-kor még 50 fokon áll a mutató.
A céges autó pont ma lepett meg. Üzemmelegen (300km megtétele után) leállítottam egy órára. 22 fokos külső hőmérséklet. Mikor indítottam, a hőfokmérő mutatója meg se mozdult. Tök hideg.
A te autód ezek szerint jól szigetelt, jól tartja a hőt. Normálisnak normális, sőt előnyös ha nem hűl ki szinte azonnal.
"Mit jelent nálad az hogy meleg? Meg tudod fogni a blokk oldalát? vagy nem fekszik ki "0"-ra a vízhőfokmérő?"
Nem nagyon nyúlkálok a blokk oldalához. Csak az olajszintet ellenőriztem amikor feltűnt. Baromi meleg az egész. A hőfokmérő a teljesen nulla, és az üzemi hőmérséklet között van. Tehát olyan 5 órányi hűlés után, negyed résznél.
normális, ha nem fúj a szél a motortérben megreked a meleg. a levegő nagyon jó hőszihetelő. és egy mázsás 100 fok körüli fémdarabnak kell kihűlni a megrekedt levegőn keresztül.
modern kis alu blokknál gyorsabban hűl
egy régi 6-8 hengeres vasblokk fél nap után simán lehet még tapinthatóan meleg
ökölszabály, kézzel úgy tudsz hőmérséklet "mérni", ha a fémen nem bírod rajta tartani a kezed, akkor az több, mint 50 fokos:)
Miért gondolod hogy nem normális hogy még pár óra alatt sem hűl ki teljesen a motor? Milyen hibára gyanakszol?
Egyébként 30 fok feletti hőmérséklet esetén nagyon sokáig melegebb a motor mint a levegő hőmérséklete amire van kézenfekvő magyarázat, azaz a meleg levegő nem hűti olyan intenzíven a motort (vagy bármit) mint a hideg. Ha a motortér zsúfolt vagy eléggé zárt, akkor nem mozog a motor körül a levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!