Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amíg nem éri el a kopásjelzőt...

Amíg nem éri el a kopásjelzőt a gumi addig nem cserés?

Figyelt kérdés

Lehet fura a kérdés ezert rövid magyarázat

Vettem egy felni garnitúrát gumival de nagyon közel van koptatóhoz a gumi (6 éves gumik ) tehát a logikus kérdés amíg nem éri el a jelzést addig biztosan jó a gumi ? Dunlop nem kínai gumi ha ennek van jelentősre

2018. szept. 2. 09:26
1 2
 11/14 Beviz Elek ***** válasza:

"Tök mindegy, hogy hány milis vagy hány éves az abroncs mindaddig, míg az adott használat mellett biztonságos. Hogy biztonságos-e azt pedig neked kell érezned vezetés közben."

Ebben teljesen igazad van, csak sajnos nagyon sokan nem érzik. Nem próbálgatják a határokat, nem tudják hogy mit lehet és mit nem, aztán csak pislognak mikor lepottyannak az útról.

Nekem az autó nem egy kényszerből használt közlekedési edény, élvezem a vezetést és ezt haladósan teszem. Az 5 éves nyárim szárazon is csúszkál, esőben aztán főleg megindul az autó. Eljutnék munkába drótig kopott gumikkal is, csak nem azzal az élvezettel ahogy most teszem.

A téli szintúgy, volt kirepedezett 8 éves Michelinem is, de lecseréltem egy új Falkenre. Ég és föld a különbség. Lehet hogy sokan elvannak mint a #10-es, de ha leszakadna a hó és sokan inkább otthon maradnának, én addig kényelmesen végigelőzgetném az öreg vagy nyárigumis huszárokat.

2018. szept. 3. 17:38
 12/14 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok.

Hát igen, sokan nem érzik.

Nekem az autópályázós, gyerekszállítós kocsimon az előző télen volt 6 éves a téli és éreztem többször, hogy túl rideg: álló helyzetból nyirkos aszfalton óvatos indulással volt, hogy kipördült. Idén nem is teszem már vissza hiába 5mm-es, hiába nincs rajta egy szál repedés sem. Még a színe is sötétfekete, nem fakó, mert Nap keveset sütötte. De a biztonság az első, amit ez a gumi heti 400km autópályán és a napi bölcsijáraton

már nem szavatol.

Ellenben van egy földön járó Ladám is (ritka, ha évente 1000km-nél többet megy). Aszfaltot nem sokat lát, lakott területről ki nem megy, ha mégis ritka forgalmú műútra téved, akkor 60km/h a maximum. Nyárija bő tíz éves, repedezett, 3-4 milis, ha leesik a hó az udvarról se lehet megmozdulni vele. Ezért van télije is, ami "csak" 8 éves, nem repedt, 5 milis, a nyárihoz képest télen ég és föld a különbség. A taglalt felhasználási mód miatt közlekedési kockázatot nem jelent, de azt hiszem ez a másik véglet.

2018. szept. 4. 09:19
 13/14 anonim ***** válasza:
Nem. Mindenek előtt nézd meg milyen a gumi ha nagyon kemény (elrevült) akkor nem szabad felrakni
2018. szept. 30. 03:17
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha nincs kirepedve hasznald nyugodtan. A kopasjelzoig mehetsz vele. Nagy esoben ovatosan de nem lesz sokkal rosszabb de figyelj, szarazon tokeletes lesz.

Ha tudsz angolul akkor google "michelin 3mm"

Gumigyar vetozta meg a 3mm limitet kimutattak 1.6mm ig rendben van. Pedig az o erdekuk lett volna.

2018. szept. 30. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!