Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez az amikor két hülye találko...

Ez az amikor két hülye találkozik, vagy igaza volt a taxisnak?

Figyelt kérdés

Nem szoktam vezetni, így nekem minden új, de kíváncsi lennék,hogy aki rendszeresen vezet kinek ad igazat?

Budapesten ültem taxiba, egy meglepően értelmes, és normális taxisofőr mellé.

Nyugodt, és előzékeny volt az út során, míg nem egy Opeles hölgy átszeretett volna jönni a kanyarodósávból az egyenesen haladók sávjába, mert elnézte az irányt.Nem tolakodás volt, mert nem volt nagy forgalom, a taxis be is engedte maga elé.

Azonban ez az egyenesen haladó sáv röviddel ezután elfogyó sáv lett.

Az Opeles hölgy semmilyen formában sem köszönte meg hogy beengedték, a taxis pedig rávillogott, egy kicsit dudált is, és intett neki, miközben az orra alatt megjegyezte,hogy szívesen.A hölgy erre sem reagált.

Az elfogyó sáv végére ért az Opel, a taxi pedig kivágott mögüle, és bement mellé, így az Opelben ülő hölgynek állóra kellett fékeznie az elfogyó sáv végén.

Ezt azonban nem hagyta szó nélkül, felháborodottan átkiabált valamit, amire a taxis kulturáltan elküldte a pi***ba. (valóban kulturált volt, és finoman fejezte ki magát, de érezhető volt,hogy mi rejtőzik a tartalom mögött)

Én mint az utasa akkor és ott úgy éltem meg,hogy igaza volt, ámbár utólag belegondolva nem biztos.

Nekem furcsa,hogy itthon elvárják a megköszönést (ezek szerint), de ugyanakkor valahol szép gesztus, ha valaki megköszöni az előzékenységet.

2018. aug. 30. 10:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%

hogy kinek volt igaza? hát, mint tudjuk, az igazság odaát van..

eleve nem szabadna elvárni, hogy a másik megköszönje a beengedést, vagy bármit.. abból csak dühöngés lesz, és infarktus..

aztán tudni kell azt is, hogy sokan a taxisokat nem is veszik semmibe...na lehet, hogy a nő is ilyen volt..

tehát teljesen felesleges ezen meditálni, mert a nő véleményét, indokát nem ismerjük..

2018. aug. 30. 10:54
 2/14 anonim ***** válasza:
63%
itt két hülye találkozott.
2018. aug. 30. 11:05
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Én a taxist érzem bunkónak, miért kéne megköszönni, illetve miért várta el. Beengedte, ennyi. Lehet hogy szerencsétlen azt se tudja hol van, ezért nézte be a rosdz sávot, vagy kezdő. Örül hogy egyenesen tud menni. De kivágni, satuzásra kényszeríteni pronyóság. Pláne utassal.
2018. aug. 30. 11:30
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Ez inkább 80% hülyetaxis, 20% hülyehölgy eset. Megköszönhette volna, de attól még nem kell direkt kicseszni vele.
2018. aug. 30. 11:48
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Nem a nő volt a hülye. A taxis viszont ordas nagy tapló volt; elvárja hogy megköszönjék ha beenged valakit, és ha nem jön köszönet villogni kezd és dudál??? Miféle barom az ilyen?? Gondolom a nő örült hogy sávot tudott váltani, nemhogy még vezetés közben nyomkodja a villogót is.. gondoljunk már bele..

Nekem is volt már (kivel nem), hogy beengedtem valakit, és nem köszönte meg, gondoltam, kisebb gondja is nagyobb annál, semmint a vészvillogó gomb felé kapkodjon - bár én nem vagyok taxis.

Horribile dictu, velem is előfordult már, hogy nem köszöntem meg amikor beengedtek.. nagy kaland.

Nincs sehol előírva a kreszben, hogy kötelező hátravillogni, ha valaki beenged a sávjába..

2018. aug. 30. 12:04
 6/14 anonim ***** válasza:
69%

Nekem kicsit sem lett volna problémás ha valaki be akar jönni a sávomba, mert még sem kanyarodik majd nem köszöni meg. Nem is kell megköszönnije :D

Meg az természetes, hogy ha elterelik a sávomat, akkor az előttem lévők sorolnak át előbb vagy ha még sem teszi meg, akkor meg besorolok, de nem vágok elé és kezdek ordibálni vele :D

Ebben a taxis egy idegbeteg, ezek közül semmi sem volt figyelemre méltó :D

2018. aug. 30. 12:06
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Itt egyértelműen a taxis volt a büdös nagy paraszt.

Alapvető szabály az, hogy segítsd a közlekedő társaid. Ilyen formában az kellene az alap legyen, hogy ha jönni akar beengeded, nem veszítesz vele semmit.

Addig oké, hogy magában dörmög az ember egy miatyánkot amiért nem köszönik meg, viszont ahhoz egyáltalán semmi joga, hogy szándékosan balesetveszélyes helyzetet idézzen elő, csak mert elgurul a gyógyszer.

Az ilyentől azonnal venném el a jogosítványt 'oszt járjon busszal pszichológushoz.

2018. aug. 30. 13:20
 8/14 anonim ***** válasza:
13%

Én ilyen szituációban megköszönöm a kedvességet, és ugyanakkor el is várom, hogy megköszönjék fordított helyzetben.

Nehogy már annyira megerőltető legyen, hogy valaki felemelje a kezét, vagy megnyomja a "köszi-gombot", szerintem ez is hozzátartozik a kulturált közlekedéshez.

Ha valaki megtartja az ajtót, míg odaérek a lépcsőházhoz, azt is megköszönöm- ahogy szerintem szinte mindenki.

Akkor az az autós szituáció mitől lenne más?

Nem "hálás"-nak kell lenni, mert valaki beengedett, pusztán csak ÉRTÉKELNI kell a gesztust.

2018. aug. 30. 13:50
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

Ilyenkor egy normális autós elmormol egy "szívesen b+"-t a bajsza alatt és megy tovább, mintha mi sem történt volna.

De a suttyó, legalja taxisoknak ez nem elég, nekik meg kell mutatniuk, hogy ők a faszągyerekek. Nem véletlenül gyűlöli az autósok többsége a taxisokat.

Én egyszer csináltam hasonlót:

Akkor az én sávomban állt egy lerobbant autó és indexeltem, hogy átmenjek a másikba, ekkor egy nő kövér gázt adott és pár méterre csökkentette a követési távot, nehogy be tudjak sorolni elé.

Aztán 1-2 perc múlva - mivel ismertem a környéket - tudtam, hogy az ő sávja fog megszűnni, ezért visszaadtam a kölcsönt neki.

Ez sem volt szép dolog, de esetemben legalább tényleg rászolgált a hülye 3,14csa. És remélhetőleg tanult belőle. :)

A te esetedben a nőci szerintem azt sem tudta, hogy mi történik.

2018. aug. 30. 15:11
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
#8-as vagyok: szépen lepontoztatok. Tényleg mindenki ennyire bunkó, hogy nem köszöni meg, és ezt még rendben lévőnek is tartja? Lehet újra lepontozni. :-)
2018. aug. 30. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!