Egy taxisnak mindenképpen kell lennie helyismeretének vagy támaszkodhat eleinte csak a GPS-re?
Ugyanis találtam BP-n egy igen jó taxis állást /160 ezer nettó, sárga taxi, ráadásul a kocsi típusa is ugyanaz, mint ami nekem van/. Taxisigazolvány kéne hozzá, de ez még a kisebb baj. A nagyobb az, hogy egyáltalán nem vagyok ismerős Pesten. Taxizhat úgy valaki, hogy eleinte a GPS-t nézegeti? Aztán ha meglesz a helyismeret, utána már megy GPS is. Vagy eleve fel sem vennének?
/Nem tudtam, hogy ezt a kérdést a Karrierhez, Pénzügyekhez írjam-e, vagy ide, de végülis ide írtam, mert autós téma. :)/
Nem tudom, milyen felvétel van, hogyan "tesztelnek".
Az biztos, hogy utasként kiakadnék, ha pl. xy kórházhoz szeretnék menni, vagy xy színházba, amiknek a pontos címét nem tudom, csak a nevét, és akkor kezdené el keresgélni a taxis, meg pötyögne a gps-be.
Őszintén szólva, ha enyém lenne a cég, nem vennélek fel. Nem pestiként van egy kis rálátásom a városra, nagyjából tudom mi merre, pedig évente nem sokat vagyok fent. De amikor ott vagyok benn a GPS, és kell is, de orbitális hülyeségnél néha van fogalmam(vagy emlékszem az előző útról) hogy másmerre jobb/egyszerűbb.
Aki azt mondja hogy a GPS nem tudja a helyeket, mint pl kórház meg ilyenek, az egyszerűen még GPS-t sem látott, POI(hasznos helyek), és odavisz, és kb. minden benn van.
Itt nem annak kellene örülni, hogy ugyan olyan kocsi, mert egy normálisabb ember, aki vezetni is tud(igen, ilyen kell a taxizáshoz), az 20 perc alatt még az 50-es MTZ-t is megszokja, nem eg átlag autó.
Próbáld ki magad egy ismeretlen kisvárosban(bár ott véleményem szerint telített a taxis szakma). 40 Km-re lakok egy 50ezres várostól, 6 éve nap mint nap vagyok ott, 2 évet laktam is ott, de most is előfordul, hogy ha mondják hogy hova kell menni, csak nézek, mert ilyen helyről még nem hallottam, de mondják hogy ez meg ez mellett/környékén van, úgy odatalálok, de nálad még az sem.
Költözz fel pestre, tömegközlekedj egy csomót, hihetetlen mennyit tanulhatsz belőle, aztán később esetleg.
A taxisok nagyrésze qrvára nemígy kezdi.
Taxisvizsgát ugyanis nem tehetsz,ha nem vágod kívülről alulról felülről,oda vissza a pesti utcákat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!