Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy taxisnak mindenképpen...

Egy taxisnak mindenképpen kell lennie helyismeretének vagy támaszkodhat eleinte csak a GPS-re?

Figyelt kérdés

Ugyanis találtam BP-n egy igen jó taxis állást /160 ezer nettó, sárga taxi, ráadásul a kocsi típusa is ugyanaz, mint ami nekem van/. Taxisigazolvány kéne hozzá, de ez még a kisebb baj. A nagyobb az, hogy egyáltalán nem vagyok ismerős Pesten. Taxizhat úgy valaki, hogy eleinte a GPS-t nézegeti? Aztán ha meglesz a helyismeret, utána már megy GPS is. Vagy eleve fel sem vennének?

/Nem tudtam, hogy ezt a kérdést a Karrierhez, Pénzügyekhez írjam-e, vagy ide, de végülis ide írtam, mert autós téma. :)/

2014. szept. 24. 17:12
 1/7 A kérdező kommentje:
*GPS NÉLKÜL is
2014. szept. 24. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Azért ha nem ismered Pestet, akkor nem fogsz boldogulni a GPS-el, már csak azért sem, mert az utasok 90%-a nem azt mondja, hogy ez az utca, ez a szám, hanem hogy ehhez a kávézóhoz, ahhoz a bárhoz, a sárga házhoz, stb. És a GPS ezeket nem tudja. Bár a fővárosi taxisok használnak GPS-t, mert egy pesti taxis például lehet nem ismeri Buda minden zeg-zugát, de azért legalább Pestnek minden részletét ismernie kell.
2014. szept. 24. 17:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen felvétel van, hogyan "tesztelnek".

Az biztos, hogy utasként kiakadnék, ha pl. xy kórházhoz szeretnék menni, vagy xy színházba, amiknek a pontos címét nem tudom, csak a nevét, és akkor kezdené el keresgélni a taxis, meg pötyögne a gps-be.

2014. szept. 24. 17:40
 4/7 anonim ***** válasza:
A taxisok nagy része így kezdi . A gps-ben van "poi" lista ,tehát ismeri az összes nevesebb és kevésbé neves hely címét. Aztán dolgozol néhány hónapot és megtanulod. Hidakat ,főutakat kerületek helyét illik bemagolni azt szokták kérni vizsgán.
2014. szept. 24. 18:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, ha enyém lenne a cég, nem vennélek fel. Nem pestiként van egy kis rálátásom a városra, nagyjából tudom mi merre, pedig évente nem sokat vagyok fent. De amikor ott vagyok benn a GPS, és kell is, de orbitális hülyeségnél néha van fogalmam(vagy emlékszem az előző útról) hogy másmerre jobb/egyszerűbb.

Aki azt mondja hogy a GPS nem tudja a helyeket, mint pl kórház meg ilyenek, az egyszerűen még GPS-t sem látott, POI(hasznos helyek), és odavisz, és kb. minden benn van.

Itt nem annak kellene örülni, hogy ugyan olyan kocsi, mert egy normálisabb ember, aki vezetni is tud(igen, ilyen kell a taxizáshoz), az 20 perc alatt még az 50-es MTZ-t is megszokja, nem eg átlag autó.

Próbáld ki magad egy ismeretlen kisvárosban(bár ott véleményem szerint telített a taxis szakma). 40 Km-re lakok egy 50ezres várostól, 6 éve nap mint nap vagyok ott, 2 évet laktam is ott, de most is előfordul, hogy ha mondják hogy hova kell menni, csak nézek, mert ilyen helyről még nem hallottam, de mondják hogy ez meg ez mellett/környékén van, úgy odatalálok, de nálad még az sem.

Költözz fel pestre, tömegközlekedj egy csomót, hihetetlen mennyit tanulhatsz belőle, aztán később esetleg.

2014. szept. 24. 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A taxisok nagyrésze qrvára nemígy kezdi.

Taxisvizsgát ugyanis nem tehetsz,ha nem vágod kívülről alulról felülről,oda vissza a pesti utcákat.

2014. szept. 24. 19:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze, a nagyöreg taxisok is GPS-el kezdték...
2014. szept. 24. 20:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!