Mi a jó döntés egy ilyen autó vásárlása esetében?
Egy hónapja vettem egy kocsit, de sajnos átvertek.Bár a legjobb ha úgy mondom,hogy átvertem magam.
Egyetlen hibája volt az autónak, az pedig a kuplung.Magasan fog, cserére érett, ám még van benne valamennyi.
Ennek tudtában vettem meg a kocsit.
A kuplungcserét belekalkuláltam a költségvetésbe, de két szerelő is váltócserét javasol mert hogy az is szar és szerintük drágább lenne a felújítás.
Semmi sem utalt váltó hibára, nagyon jól, és könnyen veszi az összes fokozatot, de a váltócsere megdobná a büdzsét olyan 250 ezer forinttal, plusz a kuplung.(amire mondjuk megvan a pénz)
A helyzet,hogy ez most sok lenne így hirtelenjében.Mondhatom úgyis,hogy jelen pillanatban nincs erre pénzem.
Nyelestengely csapágy problémáról van szó, és mára valóban hallani is ahogy búg amíg ki nem nyomjuk a kuplungot, ez a jelenség eddig nem volt.Nem tudom,hogy az eladó tudott e róla, lehet,hogy nem (magánember volt)
Mindkét szerelő hasonló árat mondott, és igazából azon kell elgondolkoznom,hogy megéri e megcsinálni.Ha meg lenne csinálva akkor lenne egy mondhatni hibátlan autóm, "új" váltóval,új kuplunggal.
A másik opció amin gondolkozom,hogy még használom egy pár hónapig, és aztán eladom a fentebb leírt hibákkal.
Nyilván soha sem fogom visszakapni az árát, alsó hangon egy 150-200-at elbukok.
Viszont akkor nem kell ráköltenem 400-500-at.
Ömm,
Az nem opció, hogy a kuplungot kicserélteted aztán majd rá a váltót, ha lesz rá pénz?
Avagy a "rossz"(??) váltó tönkretenné az új kuplungot?
Suzuki?
Erre szakosodott cégek 80-90 ezerért csinálják kuplung cserével, olajcserével együtt.
Időpont egyeztetés után megvárható a váltó javítás.
Nem érdemes elhúzni a dolgot mert hamar javîthatatlaná válik a váltó. ...és az tényleg sokba lesz.
Egy csapágy miatt akarnak váltót cseréltetni veled?
Bele ne menj!
Aztán lehet hogy nem is az a csapágy búg. Meg aztán lehet hogy te is csak azért hallod mert bedumálta neked a két szerelő. Mert fura hogy addig semmi gond nem volt és csak utána kezded hallani. Nekik az a jó ha minél többet keresnek egy autón és nem túl szemérmesek ebben az autószerelők. Teljesen kézenfekvő hogy megszereltetik veled a váltót is.
Kérheted hogy csak a kuplungot cseréljék. Azzal el is van intézve. Hülyeség lenne emiatt azonnal pánikba esni és eladni.
Ha annyi ezresem lenne amennyiszer már engem is hülyítettek akkor már milliárdos lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!