Golf 4 1.6-ból 8 vagy 16 szelepest érdemes venni?
Nekem nemsokára érkezik a 2.0 turbóbenzin autóm, nem VW csoport. Kíváncsi leszek a fogyasztására. 1.6-ról nagy váltás lesz, és papíron nem fog többet enni. Nyilván többet fog, de ha beállok egy adott utazótempóra, akkor 6-osban alig forog majd, és hozza az 1.6 fogyasztását bőven. Ha meg nyomom neki, akkor lehet 2 jegyű is, akkor nem azt fogom nézni.
Szeretem a modern benzinmotorokat, mert több karakterük van. Ha nem nyomod neki, akkor is megy azért, de nem fogyaszt, ha nyomod neki, megy, de fogyaszt is. Egy dízel autóban azért nem tudod kiélni a nagyon sportos vágyaid, mert azt 3 ezernél elváltod, ha akarod, ha nem, mert felette nem húz.
A dízelnek persze nagy előnye a nyomaték alacsony fordulaton, de nekem a benzinmotor karaktere, hangja, jobban tetszik, és inkább tankolok 2 literrel többet.
Na meg persze ha autópályán közlekednék, meg nagyon sokat mennék, akkor egyértelmű, hogy dízelt vennék, de akkor valami 6 hengereset, haveromé nagyon tetszik pl, nem az a kle kle hangja van. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!