Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Más vidéki sem mer Pesten...

Más vidéki sem mer Pesten vezetni autóval, vagy csak én vagyok ennyire gyáva?

Figyelt kérdés
Megyeszékhelyen tanultam meg vezetni, és itt jól már ismerem az utakat. Pesten viszont nem mernék vezetni. Nem tudom sem a villamosal, sem a buszsávval rendelkező úttest szabályait, biztos bénáznék. A Pestiek ráadásul nagyon türelmetlenül vezetnek. Ha valaki 50-es táblánál "csak" 50-el megy, akkor van hogy rádudálnak. Én inkább leteszem a kocsit a külvárosban, és bemegyek villamossal, ráadásul még csak nem is lassabb az autónál. Kinek éri meg egyáltalán a pesti dugóban autózni, amikor villamossal/metróval sokkal gyorsabb?

2018. aug. 27. 19:44
1 2
 1/11 anonim válasza:
45%

Nyugalom, nem te vagy az egyetlen,aki fél Pesten vezetni :)

Ez teljesen normális,mivel Pest egy hatalmas város.

2018. aug. 27. 19:56
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Ez gyakori, de annyig tehetsz, hogx atnyalazod azokat. Am meg ugyan olyan mint bárhol, csak legyél bunkó. Ha megakarsz állni, de dudalnak szard le, nagyívben!
2018. aug. 27. 19:56
 3/11 anonim ***** válasza:
60%
Nem gondolom, hogy ott, ahol egy átlag 100 fős társasházra jut 3 db parkolóhely, és 1 lakosra 2 db közterületi négyzetméter, akkor ott bárki másnak még dolga lenne az autójával... Ez nem merés, hanem fizikai képtelenség kérdése.
2018. aug. 27. 20:01
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Párommal voltunk már párszor Pesten kocsival, szerencsére mindig ő vezet, de valami hihetetlen a közlekedés/forgalom. Én csak navigálok, már az is sok :D
2018. aug. 27. 20:35
 5/11 anonim ***** válasza:

célfüggő meg időfüggő szerintem, meg hát persze ha nincs feltúrva a város 90%-a...:D

én például először gyalog "fedeztem fel" a várost...nagyjából ismerem a Pest főbb csapásait, kisebb utcákkal, hát ugye ahogy úgy általában megy az ember a dolgára, szerintem logikus és könnyen ráérez az ember a ritmusára, engem a nagy forgalom inkább csak akkor zavar tényleg, amikor a parkolót kéne keresnem, találok egy nem túl tágasat, és emiatt kénytelen vagyok feltartani másokat, akik ugye tényleg már 10 másodperc után elvesztik a türelmüket...:D

budán menni már más, sokkal logikátlanabb az egész, cserébe nem is olyan óriási a forgalom, de például ennek ellenére én ott nem szeretek annyira közlekedni.

2018. aug. 27. 20:56
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Én Erdélyben tanultam, kis szar városban. Aztán mikor először átkocsikáztam Budapesten, nem volt gond, mert már akkor is navival mentem. A KRESZ-el nem állok hadilábon, így azzal elboldogultam, a buszsávok jól fel vannak festve, a villamosvonalak általában el vannak választva fizikailag is. Na de ami feltűnt először, és ez mai napig így van, hogy rettentő parasztok és türelmetlenek a pesti sofőrök. Még a romániai nagyvárosokhoz képest is. Pedig az se semmi. Dudálnak, kikerülnek, letolnak, stb. De le kell szarni őket, és akkor minden oké.
2018. aug. 27. 21:19
 7/11 anonim ***** válasza:
43%

Te vagy gyáva.

Nekem soha nem okozott gondot Pesten vezetni.

"bemegyek villamossal, ráadásul még csak nem is lassabb az autónál."

Ez viszont sajnos nem igaz. Sokkal, de sokkal lassabb a villamos, különösen akkor, ha még át is kell szállnod.

A 4-6-os kivétel, az még viszonylag gyorsnak számít. (Csak most felújítják. :)

2018. aug. 27. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
A Bp-i forgalmat meg kell szokni, először én is féltem, másodjára sem volt sokkal jobb harmadik alkalommal már felvettem a a forgalom ritmusát, akkor nem volt semmi gond. Egyedül arra kell figyelni, hogy az ember időben soroljon t az adott sávba ha le akar valamerre kanyarodni.
2018. aug. 27. 23:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Autóval nem mersz csak busszal?
2018. aug. 27. 23:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Nemrég hoztam el az első autómat Budapest belvárosából, Kecskemétre. Szürkületben, esőben. A jogosítványt ~3 éve szereztem, azóta nem vezettem, tanulni is csak egy ~30 000 fős városban tanultam. No, én nagyon be voltam sz@rva, de mégis mentem. Azóta többször is voltam, nem is félek, mert elsőre megkaptam a nagy sokkot. :)
2018. aug. 28. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!