Miért fütyül az autóm, kimondottan csak 5. -ben?
Figyelt kérdés
Egy 99-es Ford Fiesta mk4 a páciens.Kb 1 hónapja tapasztalom az alábbi jelenséget:Reggel mikor megyek vele melóba és felváltok 5.-be ilyen fütyülő,síró hangja van a motornak.és a jelenség meg is marad egészen míg be nem érek a melóba.Viszont mikor délután jövök haza akkor jóval melegebb az idő,és akkor már nem áll fent ez a jelenség.Észre vettem hogy ha hűvösebb az idő,akkor mindig ezt csinálja.Mi lehet a gond?Nemrég lett olaj cserélve,bíztam benne megoldja a problémát,de nem.Nagyon féltett autóról van szó,nagyon szép állapotban van.2018. aug. 24. 06:37
1/10 A kérdező kommentje:
Ja,és az autó 1.3-as benzines.
Valós 75 ezer km van benne,első tulajdonosa vagyok.
2018. aug. 24. 06:41
2/10 anonim válasza:
Szerintem belefészkelhetett egy rigó.
3/10 A kérdező kommentje:
Húzz innen veréb!
2018. aug. 24. 06:53
4/10 anonim válasza:
Talán a hosszbordás szíj csúszik. Az szokott hidegebb, párásabb időben nyikorogni.
5/10 anonim válasza:
Na igen. Ékszíj nem jutott eszedbe?
6/10 A kérdező kommentje:
Mivel láncos,így bizos nem az a gond.
2018. aug. 24. 12:31
8/10 anonim válasza:
Egy kicsit képzavarban vagy! A hosszbordás szíj nem a vezérlést hajtja, hanem a generátort és egyéb részegységeket. A régen használt ékszíjak helyett ma már szinte minden autóban ilyen van függetlenül attól, hogy láncos vagy szíjas a vezérlése. Mint írtam, ezek a szíjak amikor már kopottak, hideg, párás időben hajlamosak nyikorogni, csikorogni, még automata szíjfeszítő ellenére is. Rossz minőségű szíjak a beszerelés után már pár száz km után is képesek elkezdeni a csikorgást.
9/10 anonim válasza:
Nekem gyanús, hogy a váltóolajjal lesz gond. A váltó fogaskerekei is tudnak sűvítő hangot kiadni, mondjuk jó lenne hallani, mert fütyülés alatt nagyon sok minden elképzelhető.
10/10 A kérdező kommentje:
Igazából nem is fütyülő,hanem inkább búgó,duruzsoló hang.
2018. aug. 26. 06:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!