Mi van a Teslával?
Figyelt kérdés
Amennyire tudom a cég elég nagy anyagi gondokkal kűzd, de nem értem miért. Az új model 3, amelyet tömeggyártásra szántak, mindenki halálra dícséri, ha jól olvastam több százezer előrendelést kaptak annó. Mégis allig gyártanak belőle, EU-ben még kb nem is kapható. Olvastam német autómárkák véleményeit és ők is halálra dícsérik. Elvileg ár-érték arányban top1 ilyen kategóriájú kocsi. Akkor mi a bánatért veszteséges a Tesla és miért nem gyárják nagyobb számban?2018. aug. 23. 19:17
1/5 anonim válasza:
Most épülnek a gyárak. Abba tolják a pénzt, azért veszteségesek. Ha elkészül az európai gyár, akkor már nem lesznek ilyen problémák.
2/5 anonim válasza:
Minden egyes autó gyártásával, eladásával veszteséget termelt eddig magának.
4/5 anonim válasza:
Musk alapvetően az automatizációra építve akarta felfuttatni a gyártást. Ez nem annyira jött be, saját bevallása szerint alábecsülte a humán munkaerő hasznosságát, sok a probléma, a csúszás. Ezeket meg kell oldani, mielőtt nagy tételben le lehetne szállítani a megrendelt autókat. Ez rengeteg beruházással jár, miközben a bevétel csak csurran-cseppen. A cég a befektetők kitartására van utalva. Jelenleg masszívan túlértékelt a cég, pont azért, mert a befektetők bíznak a cég növekedésében. De a könnyen jött tőke könnyen el is illanhat, ha meginog a befektetők bizalma. Ezért is találta ki Musk, hogy zártkörűvé teszi a Teslát, ne lehessen szabadon adni-venni a részvényeket. Persze ilyen terveket belengetni pont hogy nem tesz jót a részvényesek bizalmának, a részvények visszavásárlása meg megint csak pénzbe kerül.
5/5 anonim válasza:
Mert ennyire nehéz egy új autómárkát beindítani sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!